argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Сравнение между професионалните квалификации "Икономист"/"Мениджър"???  (Прочетена 1419 пъти)

matel

• Гост

Каква е разликата между  професионалните  квалификации "Икономист"/за специалност макроикономика,МИО/ и "Мениджър"за стопанско управление? Кое е по-висшата  квалификация?
« Последна редакция: 20.02.2008, 12:37:59 от fisn_adm »
Активен

iwanowa

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 65

Ако не греша, мениджърът трябва да стои по-високо, тъй като, за да управлява една организация е необходими да има и икономически познания. Докато икономиста си е тесен специалист.
Активен
Повечето хора използват първите години от живота си, за да съсипят последните.

nasesss

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 26

Аз пък не мисля, че могат да се ранжират на висша и "по-висша". Все пак и двете са бакалавър, така че са на едно ниво, просто са в различно професионално направление.
Активен

Жоро

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 17
  • МИО IV Курс
    • Myspace-ът ми, музикант съм ;)

Само да не излезе и тази тема някаква за сравняване на специалности, коя била по-добра и т.н.... ;)

Аз лично приемам "мениджър" като определен временен пост, а не като титла, защото и някой завършил MИО или макроикономика може да бъде поставен на пост мениджър в някоя фирма. Да не говорим, че вече работата започва да става малко по американски - не те питат какво и как си завършил, а какво можеш.

Икономист също е много разтегливо понятие, защото за 4-5 години в университета не се става икономист ;)
Активен

hariti

• Гост

Има наредби за придобиване на професионална квалификация по съответните специалности - там точно и определено е написано всичко, друг е въпроса че с ПУ това не става.
Активен