Изключително се интересувам в момента какво точно да запиша и какво ще ми помогне да се реализирам. Искам да запиша магистратура, може и 2 и 3, но да ми помогнат да се реализирам. Но предполагам, че е най-добре да е само една, но да е точната. Интересно ми е да разбера ВИЕ какво работите или искате да работите и с какво Ви помага или ще Ви помогне специалността, която сте избрали да се реализирате в тази област, която Ви интересува.
А за тези който работят искам да попитам каква длъжност заемате на работното си място, каква специалност изисква това работно място, удовлетворени ли сте от работата, в какво се състои тя и отговаря ли на заплащането, което получавате?
Това смятам, че са въпроси, които вълнуват всеки настоящ и бъдещ студент - Каква точно професия да избера и как ще се реализирам?
В този ред на мисли ще се представя аз най-напред, защото все някой трябва да е първи и да даде кураж и на останалите да се престрашат и запишат
Имам бакалавърска степен Учител по математика и информатика. Завърших 2006, а от 2005 работя като учител по Информатика и информационни технологии. Да бъдеш учител си е голяма отговорност, от теб зависи какво ще научиш новите поколения и какво ще им остане полезно и за напред, за което да имаш принос. Но за да бъдеш учител не е само до образувание, а до призвание. Не на всеки се отдава да бъде учител, да има респект пред учениците, а също така добър учител се става с много опит, постоянство и тактичност. ПУ-то ми помогна да бъда добър учител, макар и да завърших задочна форма на обучение. Не смятам, че е от значение формата на обучение, а желанието за осъвършенстване на знанията.
Даже може да кажа, че макар и да съм не до там добра учителка, понеже нямам достатъчно опит и стаж, вече имам изнесени открите уроци пред други колеги от областта, които макар и с много по-големия опит, който имат, ми гласуваха възхищение и признателност, че имам много добра подготовка.
Със скромния ми опит до сега съм на мнение, че е хубаво да бъдеш учител, но учители стават тези, които не са успяли да се реализират в специалността си и да приложат знанията си на по-високо ниво. За сега оставам учител, за в близко бъдеще също, но за по-далечно ... не мисля, че искам цял живот да бъда учител. В момента имам огромно желание вместо да обучавам, да бъда обучавана.
За това се обръщам към всички вас, които посещавате и четето този форум да споделите вашия опит и успехи. Благодаря Ви предварително за съдействието!!!
Пожелавам на всички приятен и усмихнат ден