argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: За акредититацията на специалностите в ПУ?  (Прочетена 1928 пъти)

Ellie.Stoychovska

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 93

Здравейте колеги,

Искам да попитам ако някой може да ми даде повече информация по темата. В сайта на МОН в раздел акредитирани специалности липсват специалности например Политология- бакалавър и Финансов мениджмънт- магистратура, което ме учиди много. Акредитираните магистратури са: Макроикономика, Международни икономически отношения, Счетоводство и контрол, а доколкото аз знам няма такива тази година. Въпросът ми е кой не си е свършил работата- МОН с неточна и невярна информация, или ПУ което обучава студенти без необходимата акредитация.
Ето и адреса, ако някой иска да провери:
http://mon.bg/opencms/opencms/top_menu/registers/vishe/pu_napr.html
Ако има някой, който се е занимавал с акредитация в ПУ да пише или има информация, свързана с зададената тема.

Благодаря предварително
Активен

aquariuz

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 34
  • Предубедена

Страхотно, значи завършвам неакредитирана специалност.  :-X
Някой знае ли откога в ПУ има магистратура финансов мениджмънт?
Активен
Durch Shaden wird man klu

Anck_Sun_Amun

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1616

Може в момента да им тече акредитацията. За БФ-то след няколко месеца се появи информацията в сайта на МОН.
« Последна редакция: 18.04.2009, 12:03:44 от Anck_Sun_Amun »
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!

Търпение , търпение, докато се дипломираш и току виж ти стане Акредитацията! :-)
Активен
Всичко е любов

nasko67

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 112

И ние от  "Счетоводство и анализ" сме нелегитимни, акредитацията е за "Счетоводство и контрол". :headbang:
Активен

givanova

• Гост

:headbang: И какво правим като Счетоводство и анализ сме нелигитимни?
Активен

RAINA

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 129
  • Успехът е моя избор!

Значи плащам 800 лв. за неакредитирана  специалност  :headbang:
Активен
Аплодисментите са за мен.

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!

Кой ти каза че специалността не е акредитирана?
Активен
Всичко е любов

aquariuz

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 34
  • Предубедена

А кой каза, че е? :? Нали администраторите много обичат да пишат лични съобщения. Някой от вас да не би да е получил обяснение на ЛС и да не иска да си признае.
А на регистъра на МОН вярвам, както и на НОМ, тези който поддържат електронния му вариант. Все пак работя с тях всеки ден.
Активен
Durch Shaden wird man klu

Ellie.Stoychovska

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 93

Политологиятя вече е акредитирана, според сайта на МОН  :bravo: Поне 4 години не съм учила напразно. Сега да видин за магистратурите...:-)
Активен

fisn_adm

• Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 76

Няма място за никакви притеснения по повод легитимността на специалностите в ПУ, респективно във ФИСН. Акредитациите в Университета и факултетите са перманентен процес и протичат по план по образователни степени и специалности. Досега (вече 15 години) НАОА не е отказвала акредитация на специалност на ФИСН.

Проблемът с наименованията е заради общоевропейската хармонизация (от 2007 г. насам).
 Ако за заемането на позиция се изисква диплом за Бакалавър по БА, а във ФИСН наименованието на специалността е СУ, нормално е да се предприеме промяна в наименованието.

Подобен е проблемът и с МП Счетоводство и анализ.

Успех в следването!
Активен