argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10   Надолу

Автор Тема: Английска филология  (Прочетена 69513 пъти)

Bringing sexy back

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 97
  • Simply beautiful
Re: Английска филология
« Отговор #80 -: 03.07.2007, 21:04:25 »

Оф, и аз това издирвам.Засега ми казаха само за The Portrait of Dorian Gray i The Importance of Being Earnest на Wilde, Wuthering Heights на Emily Bronte и на George Eliot -Silas Marner и Middlemarch. Ама аз не знаех, че тези автори спадат към новата английска литература. По-скоро очаквах "Дъблинчани" на Джеймс Джойс, коетo щеше да е... :#8:
« Последна редакция: 03.07.2007, 21:06:16 от Bringing sexy back »
Активен

Gabby

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 120
« Отговор #81 -: 04.07.2007, 12:31:56 »

Портретът на Дориан Грей е интересно  :roll:
Активен
Ако не знаеш къде отиваш... всички пътища ще те водят натам...

Ако всичко върви срещу теб... вероятно караш в насрещното...

ВИНАГИ има ПОНЕ две гледни точки!!!

itsa

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
  • Never Give Up!
« Отговор #82 -: 04.07.2007, 17:50:49 »

Произведенията, които се изучават по New English Literature, могат да бъдат намерени тук: http://slovo.pu.acad.bg/dek/uchpro/english/eng-lit-1.htm
Не си правете илюзиите, че този изпит може да се вземе лесно. Тук няма важни и маловажни призведения и теми. Мога да ви уверя, че дава ВСИЧКО. Изпитът е тежък, така че си уползотворете лятото както трябва :)
Активен

mariellita

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
« Отговор #83 -: 11.07.2007, 10:50:13 »

ако някой разполага с материали по нова английска литература или другите там американски или стара английска литература моля да помогне. Аз се явявам на изпитите от 4те години наново със индивидуални протоколи и трябва сама да си набавям лекциите.Готова съм да си платя за услугата.
Активен

obelka

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 9
« Отговор #84 -: 13.07.2007, 14:03:35 »

Ае хора някой знае ли кога са поправките при Козарова и Дикова става въпрос за 1-ви курс :roll:
Активен

Angie

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13
  • IMPOSSIBLE IS NOTHING
« Отговор #85 -: 14.07.2007, 15:47:17 »

Благодаря много за информацията колеги  :-). Що се отнася до поправките, написала съм ги в отделна тема, колега. Успех  :y:
Активен

haley

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 18
« Отговор #86 -: 19.08.2007, 12:13:20 »

приета съм Английска филология,но се колебая дали да не участвам на 3-то класиране.имам шанс за политология и затова.има ли други перспективи,освен учителската,пред тази специалност?ще ви бъда благодарна,ако ми помогнете! :-)
Активен

Bringing sexy back

• Неактивен Неактивен
  • Simply beautiful
« Отговор #87 -: 19.08.2007, 21:54:29 »

Haley, въобще не се колебай, направо записвай. Специалността е много хубава и 90 % от хората, които я изучават нямат планове да стават учители (може би единствено частни)Ако си искала това да учиш, не би трябвало да го мислиш. Ако ли не- реши кое те влече повече- литература и език или политология. Но аз съм чела за политологията какво се учи, и ми се вижда най-скучна от всички икономически специалности. Успех с решението и в университета :-)
Активен

Ivan_Ivan

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 128
« Отговор #88 -: 19.08.2007, 21:57:04 »

Ех че сте заблудени кандидат-студенти такива. Не правите ли разлика между ФИЛОЛОГИЯ и ПЕДАГОГИКА? Кой е казал че филолог=учител, по скоро нищо общо нямат. Хибридните специалности (български и руски, български и английски и т.н ) са педагогически, те готвят за учители. Възможността за преподавател се дава при филологиите защото обхвата на специалността е доста широк и сферите на реализация следователно също. Основното което ще ти пише в дипломата след завършване е "ФИЛОЛОГ СПЕЦИАЛИСТ и учител по .... в средните училища". За да ти стане по-ясно ще дам пример с точна наука. Ядрен физик спокойно може да преподава физика в училище, но това не означава че той е учил за учител, за учител е хибридната специалност със физика. Ядосвам се на такива неща, в тая държава никой не знае за какво учи, разботодателите пък и те незнаят какви излизаме от университета, затова познавам един доста красноречив пример- диригент не му разрешават да работи като преподавател по музика (въпреки че човека има огромно желание) защото няма именно това надписче в дипломата- "и преподавател по"  :hihi:
Активен

mariya_broken

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
« Отговор #89 -: 20.08.2007, 11:58:52 »

Здравейте, аз ще съм 1-ви курс тая година АФ и искам да попитам  дали се знае и къде мога да проверя кога започват лекциите и къде да видя какви предмети ще изучаваме. Извинявам се ако въпросът ми е тъп,ама съм напълно невежа по тези въпроси :blush:
Активен

Bringing sexy back

• Неактивен Неактивен
  • Simply beautiful
« Отговор #90 -: 21.08.2007, 10:37:07 »

Не искам да прозвучи грубо, но това какво се учи не само първата, но и през всичките години трябваше да си го видиш още когато си се замислила да учиш АФ. Както и да е :-)Честито за специалността, колежке. Първия семестър на 1-ви курс ще учиш увод в литературната теория, увод в общото езикознание, психология и странознание на Великобритания.По тези дисциплини ще имаш изпити. По практическите - превод английски / български, превод български / английски, лексика и граматика на английския и писмени упражнения по английски изпита е в края на годината и се води практически английски (всъщност той е най - важният изпит). Втория семестър пак ще имаш тези практическите по английски плюс физическо (no comment :?), АВИТО, една избираема дисциплина, съвременен български език, съвременен английски език, практическа фонетика на съвременния английски и латински език :yawn:Това е. Успех в следването :sun:
Активен

mariya_broken

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
« Отговор #91 -: 21.08.2007, 13:02:49 »

Благодаря за информацията.Не  съм се интересувала,защото това не беше специалност,която исках да уча.Преди да пиша във форума трябваше да се поразровя малко,защото видях каво ще се учи преди отговора.Извинявам се,моя е вината.
Активен

dolly

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 22
« Отговор #92 -: 23.08.2007, 11:27:32 »

здравйте  :-) вчера се записах в АФ,малко кофти стана обаче,понеже като се прибрах разбрах,че са ме приели и във великотърновския във Връзки с обществеността и сега се колебая малко дали да не си изтегля документите от ПУ,според вас кой е по-добрият вариант?
Активен
“The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do.”

Ivan_Ivan

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 128
« Отговор #93 -: 23.08.2007, 14:23:22 »

Изказвам лично мнение.
 1. Какво според теб е връзки с общественността ( в България )?
Едно красиво название на специалността и толкова, стотици хора работят това и без да са завършили такава специалност-то не е и нужно. Няма такава наука.
 2. Великотърновския напоследък е пуснал доста реклама, защото положението му не е цветущо и недостигат студенти.
 3.Университета не е на ниво, баловете са много низки, трудно получи и акредитация, познавам и хора учещи там-отзивите не са сред добрите.

4. Щом вече си се записала- това ти е съдбата, не му мисли а се радвай.

Активен

dolly

• Неактивен Неактивен
« Отговор #94 -: 23.08.2007, 16:44:00 »

Ами май си прав,оставам си в ПУ  :D
Активен

vuslat

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 57
  • pufff
« Отговор #95 -: 23.08.2007, 19:22:19 »

Ех че сте заблудени кандидат-студенти такива. Не правите ли разлика между ФИЛОЛОГИЯ и ПЕДАГОГИКА? Кой е казал че филолог=учител, по скоро нищо общо нямат. Хибридните специалности (български и руски, български и английски и т.н ) са педагогически, те готвят за учители. Възможността за преподавател се дава при филологиите защото обхвата на специалността е доста широк и сферите на реализация следователно също. Основното което ще ти пише в дипломата след завършване е "ФИЛОЛОГ СПЕЦИАЛИСТ и учител по .... в средните училища". За да ти стане по-ясно ще дам пример с точна наука. Ядрен физик спокойно може да преподава физика в училище, но това не означава че той е учил за учител, за учител е хибридната специалност със физика. Ядосвам се на такива неща, в тая държава никой не знае за какво учи, разботодателите пък и те незнаят какви излизаме от университета, затова познавам един доста красноречив пример- диригент не му разрешават да работи като преподавател по музика (въпреки че човека има огромно желание) защото няма именно това надписче в дипломата- "и преподавател по"  :hihi:
Браво!Ей това исках да чуя.Много ме дразни като кажа, че съм приета в АФ да ми правят коментари, че ще ставам колежка на нашата бивша учителка по англ.език. Би ли дал информация за завършили тази специалност, които работят и какво точно работят и какво може още да се работи?
Искам също да поискам личен съвет от теб, защото имаш вече опит.Поради тези тъпи коментари, че ще ставам или учителка или преводачка взех да се замислям дали догодина да не се пробвам пак да кандидатствам за иконимическа специалност?АФ ми харесва,но всички казват че ако уча иконом. специалност ще имам по-голям избор за работа?Мислиш ли че др. година ще е добре пак да се пробвам или пък просто да си завърша АФ и да уча магистър Маркетинг например? :s:
Активен
In the eye of storm you'll see a lonely dove the experience of survival is the key to the gravity of love...

ico V

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
« Отговор #96 -: 24.08.2007, 01:48:18 »

@vuslat, незнам дали си прочела добре какво пише и за икон. спец., но ще си позволя да ти дам поне моето мнение  :-). Та, ако наистина смяташ да се пробваш, разгледай добре икон. спец.Не е важно да се запишеш просто в такава спец.Например, първото нещо,което ми направи впечатление  за маркоикономика, стопанско управление, и политология беше, че се получават БАЗОВИ знания по..., за маркетинг лошото е, че не е написано(става въпрос за справочника на ПУ) каква проф. квалификация получаваш , освен "бакалавър" по маркетинг, което според мен е малко неопределено.Все пак когато си търсиш работа хората ще искат да видят ПЪРВО черно на бяло какво си завършила и какво се преполага че умееш  :wink: .Политологията, хмм, "студентите получават базови знания по социология,политология, икономика и управление..."бих казал по малко от всичко...А и квалификацията , с която излизаш - "политолог" - нещо не ми вдъхва сигурност,незнам дали всеки ден се търсят анализатори на политическата ни сцена.Само стопанско управление има точна насоченост когато завършиш - "мениджър", пост , който вярвам е високо ценен във всяка организация  :-), но не бива да се заблуждаваш, че ако те наемат веднага ще поемеш този пост.В повечето случаи трябва да имаш връзки за да се реализираш като икономист.Не казвам, че е невъзможно...Искам да отбележа, че всичко това е лично МОЕ МНЕНИЕ.И аз ще съм 1 курс АФ и мн хора ми казаха, че е по-добре да се запиша АФ отколкото да запиша някоя икон. спец.Но с времето ще си проличи  :-)

Активен
I think, therefore I am.  If I think there's nothing, am I nothing?

vuslat

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 57
  • pufff
« Отговор #97 -: 24.08.2007, 12:09:15 »

:wink: мерси за съветите.Значи сме колеги а  :roll: опсс вече познавам един колега   :blush:
Активен
In the eye of storm you'll see a lonely dove the experience of survival is the key to the gravity of love...

haley

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 18
« Отговор #98 -: 26.08.2007, 12:08:45 »

здравейте!искам да питам дали когато дойде време за стаж по АФ ще имаме възможност да избираме къде да го изкараме и по принцип къде се кара стажът?благодаря предварително!
Активен

dolly

• Неактивен Неактивен
« Отговор #99 -: 27.08.2007, 13:20:25 »

:wink: мерси за съветите.Значи сме колеги а  :roll: опсс вече познавам един колега   :blush:
охоп,колеги  :wink:
и аз имах доста съмнения,дали да не изчакам до 3то класиране,но все повече хора ме убеждават,че АФ е мн. по-добра спец. от някои икономически,с много по-голям спектър на приложение  :-)
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10   Нагоре