argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: До завършилите:  (Прочетена 1372 пъти)

fanita

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 29
До завършилите:
« -: 15.06.2009, 09:21:16 »

Уважаеми колеги,
моля за отговорите на няколко въпроса относно действията след успешното полагане на държавните изпити:
1. Кога и какъв документ ми трябва за внасяне в МП?
2. Стажът е по местоживеене или по местонахождение на Университета, който си завършил?
3. Истина ли е , че стажът е фиктивен, т.е. не е необходимо да присъстваш, а само "събираш подписи"?

Благодаря предварително :)
Активен

Kelli_Mutu™

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2750
  • Юридически факултет
    • My photos
Re: До завършилите:
« Отговор #1 -: 15.06.2009, 10:16:26 »

1. Кога и какъв документ ми трябва за внасяне в МП?

Има подробна информация на сайта на факултета, която пействам тук:

Всички дипломирани студенти до 30 юни могат да получат документа за държавен стаж от канцеларията /уверение,което всеки студент си закупува от книжарницата/.

Необходимите документи за Министерство на правосъдието са:

-уверение
-свидетелство за съдимост
-лична карта – ксерокопирана лице-гръб

Документите се внасят лично в Министерство на правосъдието от 1 до 10 число на всеки месец. През август Министерството не работи, затова студенти, пропуснали този срок могат да  ги подадат през септември.

Промоцията на Випуск 2009 е на 11 декември 2009 г.

От 1 септември до 10 ноември всички дипломанти трябва да представят в канцеларията 1 бр. снимка /паспортен формат/ и служебна бележка от библиотеката, че не дължат  книги.

2. Стажът е по местоживеене или по местонахождение на Университета, който си завършил?

По местоживеене - меродавна е адресната регистрация по лична карта.

3. Истина ли е , че стажът е фиктивен, т.е. не е необходимо да присъстваш, а само "събираш подписи"?

Да, напълно вярно е.
Активен

fanita

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 29
« Отговор #2 -: 15.06.2009, 12:24:04 »

Благодаря ти, мила. Много ми помогна, тъй като живея в София и ми е малко трудно с набавянето на информация :)  А за сайта - не се сетих да потърся, въпреки, че е логично   :blush:
Много благодаря още веднъж и хубав ден   :handshake:
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!
« Отговор #3 -: 16.06.2009, 01:44:23 »

Съобщение до завършилите тази и от миналите години.Търся съдружник(съдружничка)- млади и  амбициозни адвокати  (адвокатки) , които нямат собствен офис.Офертата важи до края на септември месец.телефон за връзка  0885-857-488 инж. Марин Янков или в Университета.Търся нахакани ,готови на всичко, пробивни ,лоялни и решителни започващи своята кариера днес в България !Мотивационно писмо с кратка автобиография   изпращайте на  адрес :marin2026@abv.bg. до 30 август :y: :beer: :sun:пс. При наличие на повече кандидати ще се проведе интервю като датата ще бъде оповестена допълнително.Очаквам обаждания и предложения,имам и рекламна фирма за тотална реклама първите 2-3 години.
« Последна редакция: 16.06.2009, 01:46:36 от marin2025 »
Активен
Всичко е любов