argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Обучение  (Прочетена 1869 пъти)

houslex

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 56
  • Факултет по икономически и социални науки
Обучение
« -: 28.06.2009, 23:18:34 »

Здравейте, на всички, писах в темата за КСК, но не получих отговор и за това се обръщам към вас, хора които трябва да знаят :)

Ориентирал съм се към икономическите специалности, задочна форма на обучение
и защото съм завършил такава гимназия, и защото ме влече ...

и искам да ви попитам...  изучава ли се език при тях... за мен той е важен и искам да се учи... а информация не мога да намеря за сайта на ПУ, в няколко други университета проверих и се изучава език по избор.. тук има ли такова нещо.. .много ще се радвам на отговор.  :)
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!
Re: Обучение
« Отговор #1 -: 29.06.2009, 00:52:36 »

Да  ,  учи се западен език по принцип. Почти във всички специалностти, но например в  " Правото  "  само първата година   , което изобщо не е достатъчно. За филологиите това не е така , там си учи плътно 4 години . Но ако имаш желание ти сам ще го научиш, освен това има много курсове, аз например във втори курс изкарах такъв по английски  ,  но след 2-3 месеца се забравя всичко   , което си научил ако няма с кого да разговаряш.Зависи и за какво ти трябва езика. Ако искаш да ходиш в чужбина по програма Еразъм за един семестър след 1 курс трябва добре да знаеш езика на съответната държава, или в краен случай много добре английския. Ако ти трябва да правиш екскурзии до  ЕС  това което научиш в УНИТО ,ти е напълно достатъчно да се оправиш в хотел, музей , на шопинг-терапия, самолет или каквото и да е свързано с пътуване.Ако трябва да работиш във фирма с външнотърговска дейност, трябва да вземаш частни уроци от школи с добри преподаватели  , които са завършили Английска филология в ПУ. Миналата година ходих на такъв курс и останах много доволен!Успех! :y: :bow: :heart:инж. Марин Янков 4 курс Право, ПУ
Активен
Всичко е любов

houslex

• Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: 29.06.2009, 10:25:45 »

Аз конкректно се интересувах от Икономическите спец., друго не съм кандидатствал в ПУ .. и да разбирам ли че да учи се при тях, по желание обаче ? А мога ли през цялото си обучение да изучавам езика, който искам (за английски става дума). Аз го знам колкото да се управя в чужбина.... просто искам да учи език, не за да ходя по еразъм или .. .искам да имам подготовка по английски. И да не се получава както при теб, да го забравя след 2-3 месеца, да го изучавам през цялото си икономическо обучение в ПУ ... има ли такава опция.

п.с. благодаря за бързият отговор.
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!
« Отговор #3 -: 29.06.2009, 20:46:44 »

Разбрах   ти желанието ,но за съжаление няма такава опция. И аз имах мечта да уча английския   5 години    докато уча право   ,но .......не всичко за което мечтаем се случва! За икономическите специалностти не знам колко и  как се учи но при нас беше много набързо ,кратко и примерно тези 500-800 думи които ни ги преподадоха свързани с правото, сега знам 20-30 думи.Но тези колеги които са учили езикови гимназии определено бяха по-напред с материала и много неща разбираха в момента.А ако имаш пари нищо не ти пречи да си плащаш тези 4 години на курсовете в ПУ които са целогодишни, и имаше студенти  в курса от други ВУЗОВЕ на град Пловдив, даже не само студенти но всякакви. :y: :bow: :heart:инж. Марин Янков 4 курс Право, ПУ
Активен
Всичко е любов

houslex

• Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: 30.06.2009, 09:25:47 »

Това за курсовете като опция ... ми хареса, става ... хубавото в случая е че поне имаш вариант ...  :haha: макар и единствен ...  :) ... е ще се плаща, щом няма как да се учи език. Благодаря много!
Активен

hariti

• Гост
« Отговор #5 -: 06.07.2009, 09:12:44 »

Във икономическите специалности, задочно обучение език не се учи. Програмата е запълнена със всякакви простотии на които им казвам пълнеж - философия, логика, етика, математика 1 и 2 и други, никому непотребни дисциплини, но език няма. Това е положението.
Активен

houslex

• Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 06.07.2009, 13:45:40 »

Във икономическите специалности, задочно обучение език не се учи. Програмата е запълнена със всякакви простотии на които им казвам пълнеж - философия, логика, етика, математика 1 и 2 и други, никому непотребни дисциплини, но език няма. Това е положението.

Благодаря ти !
Активен

Стойчо

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 255
  • Политология\Маркетинг
« Отговор #7 -: 06.07.2009, 22:10:21 »

Език във ФИСН - МИО,4 години изучават два езика.Бизнес-чужд език и втори чужд език по избор-Английски език,Немски език,Френски език,Италиански език,Испански език или Руски език.
http://fisn.uni-plovdiv.bg/RAZPIS-red-%2008-09gIIsem.htm - цъкни долу на MIO-red
Активен

houslex

• Неактивен Неактивен
« Отговор #8 -: 07.07.2009, 09:26:14 »

като гледам това :
http://fisn.uni-plovdiv.bg/RAZPIS-red-%2008-09gIIsem.htm

на специалността - Макроиконоима, 1ви курс, в Сряда имат език ...  :?
Активен

hariti

• Гост
« Отговор #9 -: 14.07.2009, 16:49:46 »

Това е програмата на редовното обучение, ако не се лъжа, а ти говореше за задочно.
Активен

houslex

• Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 14.07.2009, 18:03:06 »

да така е, объркал съм. В задочна форма език - none
Активен