Никой не е казал, че се надяваме с подписката да построим общежития. Освен тази подписка се правят още много постъпки по въпроса - тя е само една част, с която се показва, че студентите, преподавателите и гражданите подкрепят идеята. Освен това днес се проведи среща с Захари Георгиев (кандидат за кмет на гр. Пловдив, депутат към Коалиция за България и член на Бюджетната комисия), на който официално в присъствието на медиите се връчи подписката. Освен това получаваме пълна подкрепа от страна на ръководството на университета, а скоро ще се проведе среща и между ректорите на останалите ВУЗ-ове. Ще се изпрати отворено писво до Министерството на образованието и Министерството на финансите.
Не искам да давам официална информация, но се обсъжда, че за изграждането на общежитие към ПУ ще бъдат предложени да се отпуснат към 7 300 000 лв., което не е никак малка сума и гарантира старта на проекта и построяването му поне до груб строеж. Ще се търсят инвеститори, ще се участва в проекти, ще се кандидатства за субсидии и както се намериха пари за ремонта на Ректората, така ще се намерят и за това.
Аз лично не ползвам общежитие, едва ли някога ще ползвам, даже и за децата ми няма да има нужда, но въпреки това се подписах, въпреки това се занимавам с цялата история и трудностите, с които се сблъскваме аз и колектива...И въпреки всичко вярвам, че цялата тази инициатива ще постави началото.