argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Нов дизайн на сайта на ФИСН  (Прочетена 1507 пъти)

houslex

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 56
  • Факултет по икономически и социални науки

С учудване създавам тази тема. Защо все още няма такава не знам.
И бих искал да изразя мнение без да обиждам никого, нито хората направили новият вид на сайта, нито хората, които са го позволили.

нека започна с нещата, които не харесвам. (Ще казвам конкретни неща с конкретни причини!)

1. Снежинките - защо е нужно да са там? Нима лятото ще пуснете комари да падат по екрана? Всички знаем, че е зима и сайта е за студенти и е един вид сериозен сайт, а не личен профил във MySpace. Влизам в сайта, за да разбера някакви новини около нещата, които ме вълнуват, и снежинките пречат да се четат и текстове и пр. Дори скрипта, който сте ползвали не е доуправен. При по големи страници до долу снежинките не стигат!

2.  Снимките в шапката - каква им е връзката с университета и икономиката? Жаби, треви, пшеница.. ?!

3. Всички разбрахме, че съществуват Joomla templates, поне фавикона сменете, и направете такъв за ФИСН!

4. Като функционалност няма особена промяна от преди - добре е.

Това са нещата, които още в първите 2 минути подразниха, мен обикновеният студент и посетител на сайта! Ако сметнете за необходимо приемете критиката ми като важна.

Не искам да изглежда, че веднага оплюх новият дизайн ( но бих го направил както трябва преди да го пусна ОНлайн)

Весели празници на всички!
Активен

Kali

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 11
Re:Нов дизайн на сайта на ФИСН
« Отговор #1 -: 14.12.2009, 23:08:09 »

Похвална инициатива - да се смени видът на сайта. Определено има подобрение, но има и какво още да се желае.
 - най-важните новини и секции е хубаво да се ,,набиват'' на очи
- мисля, че шрифтът може да се промени, за да има по-добра четивност
- сайтът може да се обогати с повече информация, а в секцията ,,последни новини'' новините отдавна не са последни. За това вината не е на модераторите според мен  :mmm:
- би могла да се обогати информацията за отделните специалности, ще бъде от особена полза за кандидат - студентите
- а по въпроса за снежинките - те са сигурно, за да ни напомнят, че все пак и в Пловдив има зима  :wink:
Активен

Ицкей

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 239
« Отговор #2 -: 15.12.2009, 22:17:14 »

Създателите са просто ПРОФЕСИОНАЛИСТИ.  :-D Пак са върнали стария дизайн, който дори не е техен, а е на студент от МИО.

Ако работеха в частна фирма, гладни щяха да седят.
Активен
Ицко иска поничка!

tenderness_5

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 25
  • HOUSE MUSIC !
    • tilllate.com
« Отговор #3 -: 15.12.2009, 23:02:20 »

ами има други факултети, чиито сайтове са доста по- добри.
Активен

john_abruzzi

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 186
« Отговор #4 -: 15.12.2009, 23:25:22 »

не зная кой и кога е създал тоя дизайн на сайта, но на мен лично ми харесва. хубаво би било да оправят правописната грешка, за която написаха в една тема.
Цитат
Създателите са просто ПРОФЕСИОНАЛИСТИ.   Пак са върнали стария дизайн, който дори не е техен, а е на студент от МИО.

Ако работеха в частна фирма, гладни щяха да седят.
струва ми се, че иронията на “господина” е неуместна в случая и той би могъл спокойно да изрази неодобрението си директно, без увъртания и недомлъвки. ако той има идея за по-добър дизайн, нека я предложи на администратора на сайта по някакъв начин. в противен случай едно “не одобрявам” би било напълно достатъчно.
Активен

BPFC

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12
  • D&D Corp. LTD
« Отговор #5 -: 16.12.2009, 11:51:39 »

Нищо общо с нов дизайн. Готов темплейт без никакви съществени(дизайнерски) промени. Т.е. единствените промени са в текста на менютата и добавените или по-точно редактирани категории, секции и статии. Във факултета има достатъчно кадърни студенти които ще направят далеч по-кадърни дизайни, макар и отново с помоща на Джумла.
Но като за без пари толкоз, дано поне се обновявая и поддържа.

Весели празници!
Активен

Димитър Савов

• Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
« Отговор #6 -: 16.12.2009, 12:26:00 »

Искам да взема отношение по всички бележки някой съществени повечето несъществени, което е породено от това да исказваме мнение без да сме запознати и най-малкото подготвени. Не смятам да изписвам десетки редове тук.

Администратор на компютърнни зали и мрежи към ФИСН Пеньо Георгиев - к.з. 351. Всеки който има желание може да заповяда.
Активен

Jack Bauer

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 34
  • Бъди Ловец, за да не бъдеш Плячка!
    • Solvex Cosmetics
« Отговор #7 -: 16.12.2009, 13:53:48 »

@houslex  - Много "забележки" бре колега ;) Що не седнеш ти да го направиш .. и да се занимаваш със сайта, поддръжката му, качване на актуалните новини, форума и т.н.
От забележките ти само за снежинките не съм съгласен, които вече са махнати. Вместо да си благодарен - само мрънкаш.

@Ицкей - както писах и по-горе. Седни да направиш ти по-добър :)

На мен ми харесва. Сайта е за информация все пак. А така тя е представена доста добре. Има си всичко. Който има забележки .. да както е писал Пеньо, да иде да си ги каже. Пък и ако е много отворен да седне да го направи сам ... както се казва за без пари - толкова.
Активен
Човек е истински мъдър тогава, когато знае, че не знае нищо - Сократ

houslex

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 56
  • Факултет по икономически и социални науки
« Отговор #8 -: 16.12.2009, 20:01:49 »

@houslex  - Много "забележки" бре колега ;) Що не седнеш ти да го направиш .. и да се занимаваш със сайта, поддръжката му, качване на актуалните новини, форума и т.н.
От забележките ти само за снежинките не съм съгласен, които вече са махнати. Вместо да си благодарен - само мрънкаш.

Защо не седна ли, защото никой не е заявил, че ще се променя дизайна на сайта, нито е направен конкурс за изпълнител, ето защо! Явно прие критката ми като дразнене, а то не е така. И не мрънкам, ти си мрънкащият в случая - доволен дори нещата да не са както трябва!
Активен

Jack Bauer

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 34
  • Бъди Ловец, за да не бъдеш Плячка!
    • Solvex Cosmetics
« Отговор #9 -: 16.12.2009, 21:11:01 »

Хмм, няма да има заевяване, защото си има човек и екип, който се занимава с тези неща. А много е лесно да се критикува, без изобщо да знаеш за какво става дума.
Да, дразня се на хора, които само критикуват.
И "мрънкането" си е с основание.

Но няма смисъл излишно да спамим темата само.
Активен
Човек е истински мъдър тогава, когато знае, че не знае нищо - Сократ