argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Колеги,малко помощ с фотошоп,моля!  (Прочетена 821 пъти)

Hrisi90

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 93

Здравейте,знам, че това не е много много свързано с университета,но наистина имам нужда от помощта ви като професионалисти.
Значи искам да изненадам приятеля ми като му направя един колаж.За Свети Валентин става дума. Но за целта трябва да го изрежа от една снимка и да го "сложа" на една друга  :-D
За мен това звучи невероятно трудно тъй като нямам познания по фотошоп.
Бих била много благодарна ако някой желае да ми помогне, ако може да се направи и с някоя по-лесна програма или ако има желаещ да ми обясни как става или да го направи.
Благодаря предварително!
Активен
Английска Филология

my_form

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
Re:Колеги, малко помощ с фотошоп, моля!
« Отговор #1 -: 10.02.2010, 18:06:36 »

Ако все пак решите да използвате фотошоп:

Ако снимката от която ще изрязвате има едноцветен фон, използвайте инструмент Magic Wand, за да маркирате и изтриете фона. След това може да местите изрязаната част.
Ако снимката е с разноцветен фон бихте могли да използвате команда Filter/Extract..., да очертаете онази част, която желаете (моливът-зелен (по подразбиране) се избира с по-голям диаметър, за да може докато очертавате да покривате и част от фона. Това очертание е грубо и се запълва с кофата (син цвят). Ако не се получи изтичане на цвят можем да приемам отрязаният участък (ОК). Сега идва фината работа: в участъците където не се е изрязало достатъчно добре, можете да възстановите цветовете с инструмент History Brush (до Brush) или с Eraser Tool и спокойна ръка да изтриете излишнете части. При това изтриване се препоръчва четка с размазани очертания, а самото изтриване да се извърши в близък план.
Не забравяйте да дублирате слоя още в началото!, както и да запазите копие на изходния файл.

Приятна работа! :y:
« Последна редакция: 10.02.2010, 18:09:45 от my_form »
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
Re:Колеги,малко помощ с фотошоп,моля!
« Отговор #2 -: 10.02.2010, 18:36:26 »

Ако е за подарък и ако имаш пари (то дори няма да е скъпо, предполагам) - във всяко дигитално фото студио или рекламна агенция предлагат такива услуги! Хем и после ще ти го принтират, може и рамка да си купиш оттам...
Активен

dz3n

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 25
  • 0x647A336E
Re:Колеги,малко помощ с фотошоп,моля!
« Отговор #3 -: 10.02.2010, 19:46:56 »

Пиши ми на dz3n_stz ще се опитам да помогна
Активен