argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: семестър или триместър?  (Прочетена 1274 пъти)

chebaev

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 216
    • Официалната интернет страница на Ивайло Чебаев
семестър или триместър?
« -: 23.09.2006, 13:51:00 »

Сега имам един въпрос към всички студенти от ФМИ. Интересуваме специалностите във ФМИ на ПУ на 3 триместъра ли са разделени или на 2 семестъра. Сега ще ви дам и малко линкчета да видите точно от къде идва объркването ми.

1. Академичен календар (публикуван в сайта на ПУ)
2. РАЗПИСАНИЕ НА УЧЕБНИТЕ ЗАНЯТИЯ 2006/2007 (публикувано в сайта на ФМИ)

От сайта на ФМИ става ясно, че са 3 триместъра (което го пише и на много други места в сайта на ФМИ не само расписанието), но от сайта на ПУ не става много ясно. Някой който е вещ по въпроса ако може да побогне ще съм му много благодарен.
Активен

mircho

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 335
Re: семестър или триместър?
« Отговор #1 -: 23.09.2006, 15:49:21 »

От 15 години ФМИ е на 3 триместъра - така както го пише в сайта на факултета (http://www.fmi-plovdiv.org/bg_ver/edu_gra/edu_k.htm). На новоприетите студенти тези неща ще бъдат разяснени на срещата им ръководството на факултета на 1 октомври (http://www.fmi-plovdiv.org/bg_ver/t_info/msg374.htm).
В Академичния календар на УНИВЕРСИТЕТА (публикуван в сайта на университета) не знам защо това не е отбелязано, но когато този календар се приема на Академичен съвет, винаги във взетото решение се отбелязва тази особеност за ФМИ.
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!
« Отговор #2 -: 23.09.2006, 17:17:50 »

Средно 2 месец учиш, после 1 месец си в сесия! Така за една учебна година (9 месеца) се натрупват 3 триместъра. Но ако много държиш да учиш - има и такива неща като ликвидации през септември! :)

Важно е да се отбележи, че втората половина от годишната такса за обучение се плаща някъде към средата на втория триместър (някъде през февруари, но разбира се при желание от страна на студента може и по-рано :)), т.е. тогава, когато в "нормалните" специалности се пада началото на втория семестър. Ще пуснат едни обяви, налепени по стените и ще видиш!
Активен

TeeRexX

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 739
  • изпратете ми анонимно пари в плик :)
    • www.myspace.com/teerexx
« Отговор #3 -: 27.09.2006, 23:25:50 »

гласувам за Триместър!!! :mrgreen:
Активен

chebaev

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 216
    • Официалната интернет страница на Ивайло Чебаев
« Отговор #4 -: 28.09.2006, 10:24:43 »

Да естествено триместър звучи по-донре. Къде е да се готвиш за 4-5 изпита, къде за 2
Активен