Здравейте сладури!
Тъй като аз за 4-та година ще съм на общежитие и мога да ви отговоря на въпросите,които сте задали
Всички,които сме класирани на 27(понеделник) идвате на ПУ(по възмоност по-рано) и се редим за едни листчета, на които има номерчета от 1 доо ... взимате си номерче(тук борбата е голяма,защото всеки иска по-преден номер, за да може да мине по-рано) Номерата с ераздават от младежите,които работят в социално-битовата комисия. Та взимате номерче и чакаме пред 13 аудитория(в задния двор на ректората). Ако си имате уговорка с хора познати д асте в една стая се съберете заедно и искайте да ви дадат поредни номера да може да влезете заедно за заповед.И така слушате кога ще дойде вашия номер. Влизате,показвате бележката,която са ви дали когато ви взеха документите,питат ви в кои общежития искате,понякога не питат:). Хора като мен,които са живяли няколко години в стая си запазват правото да останат в нея. И така дават ви настанителна заповед. Вариантите са за Марица 3,5(според мен най-готините общежития(няма мишки и хлебарки със сигурност. В Марица 3 банята и тоалетната са общи на етажа,неприятно е ,но се свиква. а в Марица 5 всяка стая има баня и тоалетна),ако можете бутайте се за там) Благоев(не е за предпочитане,но е вариант) И Чайка 2,1(става,ама има хлебарки:)) Медицините(там не знам как е)С тази заповед отивате в общежитието,в което сте настанени. Там я давате. Които сте 1 курс носите уверение от психодеспансер,3 снимки, приложение номер 3(купува се от книжарницата в ПУ,подпечатва се от инспекторката). Попалвате документи, издават ви пропуск. След това отивате в стая на управителя да си платите. За всяко общежитие е различно. За Мариците трябва да приготвите 43 лв наем+ 10 лв дом съвет(такса,която се плаща в началото на семестъра). Грубо 60 лв. След като платите ви дават ключ да си извадите дубликат. За Благоев и Чайките се плаща някакъв депозит от 60 лв,който когато се изнасяте през юни ви се връща. Освен депозита плащате наема 40 лв+10 лв дом съвет +6 лв за документи( Малко им е гадна системата,защото искат много пари на куп). Влизате си в стаята и тя става ваш дом цяла година. Ако следвашата година пак се класирате може да си останете в нея. Ако искате може някакъв ремонт да си направите. Това е започва вашият готин студентски живот на общежитие. На първокурсниците, които са приети ще им пожелая бързо да се адаптират и да се кефят максимално. Марица 3 е най-готиното общежитие, с най-купонджийските хора. Надявам се да съм ви била полезна с всички тези обяснения. А сега търпеливо ще изчакам до понеделник и да си ходя в къщи-моят дом в Пловдив- Марица 3.... Успех на всички!