Здравейте,
Доста се надявах да излязат разписите за задочно обучение на информатиците, но... както и да е. Прегледах малко темитемите във форума и разбирам, че всеки преподавател си има собствена система за изпитване. Много то тях задължават присъствието през различни формули - точки за присъствие, текущи контролни и т.н. С други думи едно дирекно явяване на изпит може да се окаже напълно безсмислено или необосновано (гарантирано ниска оценка). Стимулацията за присъствие е добра, но в моя случай няма да имам възможност да влизам по всички предмети. И т.к. разписите не са изнесени до този момент, а както чувам това може да стане в последния момент, аз не мога да си направя никаква сметка по какво да влизам и по какво не... По учебен план имам следните застъпвания:
1. ОКИ (изпит);
2. Инф. технологии (изпит);
3. Комп. графика (изпит);
4. Всичко от 4ти курс:
- Комп. лингвистика (изпит);
- Разпределени приложения (изпит)
- Избераема или практикум (тук ми е малко неясно - според хорариума това са две разлини неща - едното е с теория, а другото лабораторни) - ТО;
- Курсов проект 4 ТО;
Ако предположа, че мога да пропусна двата предмета с текущи оценки (надявам се неприсъствието да не рефлектира в/у оценките), то остават 5 изпита, които си нямам идея как ще бъдат разпределени по разпис.
ОКИ и ИТ не би трябвало да са проблем за самоподготовка, но ИЗИСКВА ЛИ СЕ ПРИСЪСТВИЕ по тези двата предмета?
КГ е с по-малко часове, но според темите във форума изисква по-задълбочена подготовка..
С други думи по кои предмети трябва обезателно да влизам? Кои имат въртрешни контроли?
Това са въпроси, които все пак не мога да задам в деканата
И още нещо: определянето на тази избераема или практикум за 4-ти курс как става?