Тъй като тези хора ще завършат рано или късно може би И ще ходят по интервюта няма какво да се спичат да не са 3ти клас
и аз мисля че всичко трябва да се изпитва устно и да не завършват повече от 30 човека на година не за друго прсото другите като не стават за информатици няма за какво да взимат дипломи.
Не съм много съгласен с тебе, щото на интервю никой не те изпитва на материала който си учил в учиилще.
Плюс това винаги има субективизъм, двете неща нямат общо.
Пък и за мен проблема не е точно в спичането, бил съм свидетел как на студент който познайва малко повече, вместо да се стимулира по някъв начин нарочно се мачка и му се показва че незнае ТОЧНО някаква определена част от материята, без значение че може и никога през живота да не се наложи да я ползва.. така че устното изпитване има както плюсове, така и минуси.
Но както г-н Енков казва, след самия изпит, при самото написване на оценката никога не е излишно някаква беседа с преподавателя, там обаче (за разлика от него) има доста преподаватели който вместо да скъсят дистанцията - я увеличават и наистина голяма част от студентите се чувстват като пред следовател от районотто, няма нищо общо с интерю за работа.
Да не говорим че повечето фирми търсят хора с ясната цел че ще ги обучават и няма да им дойдат готови на тепсия от университета...
Мисля че разводнихме темата с въпроси към администраторите, стига ОФФ Топик.
ПС. Мен едно не ми става ясно все още щото поразчетох разни теми, една заключена за това какво дава университета.. дето JOKe беше обяснил как е чел книжки.. и се чудя.. Инофматика = Програмисти.. демек информатиката обучава програмисти така ли?
Не се заяждам с никой просто питам