argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Патентно право  (Прочетена 1066 пъти)

kremi82

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
Патентно право
« -: 21.03.2011, 16:22:19 »

Здравейте, въпросът ми е дали не са разпространявани някога тестовете по Патентно право на доц. Стефанов ?
« Последна редакция: 21.03.2011, 16:30:52 от kremi82 »
Активен

LuckyLuck

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 117
Re:Патентно право
« Отговор #1 -: 30.03.2011, 22:12:47 »

В събота трябваше да се проведе изпит по Патентно право. Изпита трябваше да е от 9.30 в една малка заличка, която и половината не можеше да ни побере. Ноо, айде, нищо ново, това сме го виждали. След като чакахме около час и половина и никой не дойде, някои колеги направиха опит да се свържат с преподавателя или с някой от ръководството. Колегите споделиха, че секретарката на декана е казала, че изпит няма да има и новата дата е 8-ми Април, което е петък и е крайно неудобно за 80% от задочните студенти. Ама айде и това го преглъщаме...

Но ... оказа се, че изпит все пак е имало. Доцентът се появил към 13!!! часа( към 4 часа по-късно) и е провел изпит с някои колеги от АМВР... не знам това как е станало и те как са разбрали.
Класика нали ?!

Лично на мен за първи път ми се случва толкова безотговорно подхождане към изпит и то определено не е от страна на студентите.  Едва ли някой ще се трогне, едва ли някой ще му пропука за студентите на които ще им се  наложи да пътуват отново( и то в петък!!!) , едва ли и ще се промени нещо, но все пак поне да се знае за безобразията които периодично се случват. Не че ще се трогне ръководството( едва ли ги интересува мнението на студентите), но рекламата за ЮФ е мнооого, мноого лоша...
« Последна редакция: 30.03.2011, 22:14:44 от LuckyLuck »
Активен

Josefin

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 17
« Отговор #2 -: 31.03.2011, 16:03:05 »

Аз също съм от безкрайно чакащите, за които не настъпи часът на изпита! Не съм разбрала, че се е провел в 13 часа, а и не ми е работа да вися до 13 часа с надеждата преподавателят да благоволи да дойде. Ако аз се появя в 13 часа на изпит, който е обявен от 9 и 30 дали изобщо ще ме пусне преподавателят да вляза, ако изобщо е там! Срамота драги доц. Стефанов, не само вие имате живот извън унивеситета.  :bravo:
Активен
The greatest battles are fought within oneself

ria

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
« Отговор #3 -: 02.04.2011, 19:02:27 »

Хубаво е, че някой е написал за това във форума на факултета, поне следващите поколения да знаят и при лекционния си курс с преподавателите по Патентно право, освен за името им да се информират и за телефонните им номера:)))
Да, наистина така се случи и никой не се яви на изпита, който беше назначен месец по-рано и най-лошото е, че никой не дойде да каже, че този изпит по някакви си причини няма да се състои.

А на днешната дата се проведе изпит по Криминалистика, който в сайта на ПУ е назначен за 10 часа и голяма група студенти чакаха един час, и добре че някой от Академията на МВР се свърза с преподавателя ....та човека изобщооооооо си е нямал напредстава за този час........по негови думи бил подал информация в учебен отдел за 14 часа......
Незнам къде се къса веригата и защо при всеки следващ изпит неуредиците продължават.Но явното е, че някой не си върши работата!!!
Активен

LuckyLuck

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 117
« Отговор #4 -: 02.04.2011, 20:27:54 »

Да , отначало часа за Криминалистика беше 14. Такава беше уговорката. Така си го записаха и повечето колеги още на лекциите. За да е по удобно на пътуващите и на самия професор.

Но преди няколко дни на сайта на ЮФ часа беше сменен на "от 10 до 12".  Наистина добре че този път му се намери телефона на професора и все пак изяснихме нещата. Той самият беше изненадан, че има информация за 10 часа ,тъй като по същото време има лекции!!! и никой не му е казвал за никаква промяна. Странно е как някой променя часове и след това не уведомява преподавателя... Вече не знам какво да очакваме на следващите изпити.
Активен