argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: стипендиантската програма  (Прочетена 1760 пъти)

S.Cvetkov

  • Модератор
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 433
  • Самуил Ц.
    • Стундетски съвет при ПУ "Паисий Хилендарски"

Относно: Информация за стипендиантската програма на Германската федерална фондация за околна среда (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU)

 

 

Уважаеми дами и господа,

Приложено Ви изпращам информация за стипендиантската програма на Германската федерална фондация за околна среда. Основната цел на програмата е подобряване на екологичната ситуация в България и Германия чрез работа върху актуален екологичен проблем. За целта програмата осигурява стипендии за млади, наскоро завършили или завършващи специалисти (вкл. докторанти, както и магистри, които ще завършат образованието си до март 2012) за работен стаж в Германия в областта на опазването на околната среда и природозащитата. Стипендианти се набират веднъж годишно и срокът за кандидатстване е 16 август 2011. Формалните изисквания, свързани с кандидатстването са:

магистърска степен, придобита преди максимум 3 години, за предпочитане от българско висше учебно заведение
или настоящ докторант
владеене на немски и/или английски език
Кандидатите могат да са завършили различни специалности – няма изискване образованието им да е свързано директно с опазване на околната среда. По-важно е да имат желание и потенциал да се занимават с екологична тематика.

Моля да разпространите информацията сред студентите и завършили млади специалисти от Вашето висше учебно заведение, както и да я публикувате на вашата уеб-страница. 

Ако са Ви необходими допълнителни информационни материали, моля свържете се с мен, за да мога да Ви изпратя.

С радост бих могла да изнеса и презентация за програмата, ако се интересувате от това. По всяко време съм на разположение за допълнителни въпроси и помощ при подготовката на документите на потенциалните стипендианти.

Благодаря Ви предварително за съдействието.

 

 

С уважение,

 

Ваня Рътарова

Координатор на стипендиантската програма на Германската федерална фондация за околна среда за България

vratarova@yahoo.co.uk

+359 887 672891
Активен
С. Цветков