argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Класиране  (Прочетена 5748 пъти)

kom6u

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 121
Re:Класиране
« Отговор #20 -: 30.07.2011, 11:07:38 »

Поздравления на всички, които са приети. Имам един въпрос: Има ли вероятност на второ класиране бала за БИТ да падне да речем към 27, моят бал е 27,37 :yawn:? И още един въпрос: След като съм приета на второ желание Информатика, какъв документ трябва да попълня, за да участвам за второ класиране, че да ме приемат (надявам се) по първото ми желание - БИТ? Предварително благодаря. :s:
Напълно реална възможност, ако се гледа предната година. Но дори и на 2-ро да не влезеш, то ще е сигурно за малко, така че на 3-то ще се вмъкнеш. Най-вече зависи колко няма да се запишат след първото класиране.
Иначе отиваш при инспекторката на информатика и подаваш молба за участие в следващо класиране... Ето ти лист с адреса http://www.uni-plovdiv.bg/GetResource?id=1337
Приет съм със специалност БИТ  :-) . Тъй като се получи така , че резултати излязоха седмица по-рано от официалното - 5 август,то ще има ли промяна в сроковете за записване ?
При другите дати няма да има промяна. Само ако може да кажеш после каква такса си внесъл, че не съм видял сиг. инфо дали на 2 или 3 пъти се плаща таксата...
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!
« Отговор #21 -: 30.07.2011, 11:19:11 »

За съжаление този форум не се чете от административния персонал на ПУ, затова искрено препоръчвам да търсите отговорите на поставените си въпроси от съответните инспектори и инспекторки. По принцип те са хората, които ще кажат точно какво трябва да направите.

Иначе, естествено, на база вече придобит опит, колегите студенти дават много точни и адекватни отговори. Но въпреки това, драги кандидат-студенти, имайте предвид, че официалните отговори ги дават единствено и само съответните инспектори/инспекторки.

Съветът ми е прост - вярвайте на колегите, които пишат тук, те отлично знаят какво говорят (и пишат), но проверявайте лично как стоят нещата като се консултирате с правилните хора от административния персонал.

Такова ще е положението, докато администрацията се научи, че живеем в 21-ви век и ползваме по-съвременни средства за комуникация.
Активен

Breathe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 347
  • delusions
« Отговор #22 -: 31.07.2011, 11:21:00 »

Бала винаги пада от първо за второ.
Дори и от второ за трето.
Активен

Георги Иванов

• Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 66
  • БИТ I-ви курс (З)
    • G.Ivanov
« Отговор #23 -: 31.07.2011, 14:08:15 »

Приет съм със специалност БИТ  :-) . Тъй като се получи така , че резултати излязоха седмица по-рано от официалното - 5 август,то ще има ли промяна в сроковете за записване ?

Аз също съм приет с БИТ, но задочно.Както SpellCaster, така и мен ме интересува дали датите за записване са променени.
« Последна редакция: 11.08.2011, 16:39:37 от PitT »
Активен
"Sum, quod eris, quod es, ante fui"

Tinox

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12
« Отговор #24 -: 03.08.2011, 14:45:13 »

И аз съм приет но задочно. Ще пускам декларация за второ класиране но не ми е ясно какви пари трябва да се дават...трябва ли да плащам такса ? и тея документи които ще ги купувам от там колко пари са ? Предия път за 2 листа дадох към 40 лева....не ми останаха пари за бира  :-D
« Последна редакция: 03.08.2011, 14:47:47 от Tinox »
Активен

antoniy

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 723
    • http://antoniy.net/
« Отговор #25 -: 03.08.2011, 15:26:49 »

....не ми останаха пари за бира  :-D

Това си е сериозен проблем. Не се колебай да пишеш в академичния форум на ПУ, ако ти свършат цигарите например. Сигурен съм, че ще се намери все някой доброжелател.
Активен
Too short signature limits.

Tinox

• Неактивен Неактивен
« Отговор #26 -: 03.08.2011, 15:39:07 »

Само сериозни проблеми има около мен. Ще се възползвам от съвета ти  :-)

От модератора: Публикуването на мнения, които не са по темата вреди на Вас и на хората около Вас!

Иначе казано - академичният форум си е академичен форум и не е най-подходящото място за обсъждане на бира, цигари и т.н.
« Последна редакция: 03.08.2011, 17:33:04 от Иван Давидов »
Активен

krasiv

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 14
« Отговор #27 -: 05.08.2011, 22:18:30 »

Здравейте! Играх и преброих всички кандидати с информатика - 161 при прием 160. Означава ли това, че местата  са запълнени? Моят бал е 20, има ли начин да има такива, които са се записали в УНСС или СУ или няма как да се освободят места. А ако са запълнени местата за прием нали не трябва да се обявява минимален бал за следващо класиране , а той е обявен такъв?
Активен

Tinox

• Неактивен Неактивен
« Отговор #28 -: 07.08.2011, 15:12:13 »

Къде видя минимален бал за второ класиране ? Нищо като са приети 161. Бая човеци кандидатстват в 3-4 университета и за второ класиране би трябвало да се освободят места. Пък има такива които са приети с Информатика но например искат БИТ ( като мене ) и ще чакат да ги приемат каквото искат = още свободни места.  :-)  :beer:
Активен

krasiv

• Неактивен Неактивен
« Отговор #29 -: 07.08.2011, 18:43:06 »

Да, това е ясно, че има раздвижване на класирането. Но факт е, че тази година има много повече желаещи за информатика и БИТ. И моето желание също не е първо за информатиката, но се учудвам  и на бала. Много висок бал от 36 при много на І- во и изведнъж 22.20 за задочно.
Активен

vuryss

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 90
  • Web developer
« Отговор #30 -: 08.08.2011, 06:01:26 »

Здравейте! Играх и преброих всички кандидати с информатика - 161 при прием 160. Означава ли това, че местата  са запълнени? Моят бал е 20, има ли начин да има такива, които са се записали в УНСС или СУ или няма как да се освободят места. А ако са запълнени местата за прием нали не трябва да се обявява минимален бал за следващо класиране , а той е обявен такъв?

Бал 20? Това прави среден 3,33. Защо се бутате с математика и информатика като очевидно не са ви силните страни... Тука ще се учи яко програмиране и висша математика, ако на матурата по математика не можете да изкарате 4, на висшата просто не искам да мисля...
Активен
Isn't it funny how people will believe the newspaper, but question the Bible ?

Tina_Tarnar

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 56
    • http://arto.bg/
« Отговор #31 -: 08.08.2011, 10:32:42 »

Признавам, че ми беше трудно, е, вече свърших с математиката, всичко е взето и то от първия път - с изключение на Линейна алгебра и геометрия, там от втория път май успях, и на геометрия - също от втория път. На фона на 8 -те математики мисля, че съм се справила добре предвид възможностите ми. Аз не съм кой знае какъв математик. Просто се старах, учих, готвих се, ходих на лекции. Нека никой не губи кураж и не се отказва, преди да е започнал. Аз влезнах с 4.50 - сравнително ниска оценка за преди няколко години, макар и да бях вътре от първо класиране. Но се справих. Не се плашете, ако се стараете, ще се справите.
Активен
http://arto.bg/ - Езиково обучение. Преводи и легализация

krasiv

• Неактивен Неактивен
« Отговор #32 -: 08.08.2011, 13:48:39 »

Нали съм написал по-горе ,че не ми е първа специалност и не съм държал матура по математика, а география. Всички се плашат от математиката, като не се е учела последователно, но съм фен на компютъра.
Активен

lamerko

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 211
    • Моят блог
« Отговор #33 -: 08.08.2011, 14:35:44 »

Да не те притесняват математиките. Публична тайна е, че те са най-нодолюбваните при информатиците. Без значение какви оценки са имали в училище :)

Има една-две математики, на които трбва да се обърне по-сериозно внимание и имат значително отношение към програмиранията. Останалото е пълнеж - всички приказки за начин на мислене са ала-бала. Особено при това ниво. Колкото до баловете - може би имаш шанс на 2/3 класиране. Баловете миналата година са паднали достатъчно, за твоя резултат, но никой не може да ти каже как ще вървят тази година.

Успех!
Активен

krasiv

• Неактивен Неактивен
« Отговор #34 -: 08.08.2011, 18:51:30 »

Благодаря зя моралната подкрепа.! :y:
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #35 -: 08.08.2011, 19:11:14 »

Аз мразех математиката, тогава беше математика приемният изпит (1986) и изкарах 3.00. После се напънах и си завърших с 5.30-5.40 (5.60 ако се смята и дипломната работа). И 2/3 си беше яка математика суха. Нямаше гугъл, нямаше като сега лигавене. Така че, не бойте се, деца! (както беше казал поетът, май Смирненски беше, там за хляб беше, тук за математика - ще има математика за всички, така че не бойте се)
Активен

krasiv

• Неактивен Неактивен
« Отговор #36 -: 08.08.2011, 23:56:20 »

:y:
Никога не е късно човек да осъзнае нещото, което го е заобикаляло, но той не е имал очи да го види. Дори и завършили хора споделят, че си е трудничка като цяло. Щом искаме да учим, ще трябва да положим усилия.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #37 -: 12.08.2011, 15:53:38 »

Излезе 2-ро класиране. На печелившите - честито!

Вижте и какви документи се изискват.

http://www.uni-plovdiv.bg/site.jsp?ln=1&id=359
Активен

Милен Пекалиев

• Неактивен Неактивен
« Отговор #38 -: 12.08.2011, 18:06:56 »

Толкова ли няма хора за БИТ , че приемате с толкова нисък бал ?  :-X :-o
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен