argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ  (Прочетена 1514 пъти)

S.Cvetkov

  • Модератор
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 433
  • Самуил Ц.
    • Стундетски съвет при ПУ "Паисий Хилендарски"

ВАЖНО!
 
До всички, които са сигурни, че това не се отнася за тях
 
70 % от студентите са на крачка да загубят здравните си права
 
Ако мислите, че не сте от тях - проверете здравния си статус на сайта на НАП - www.nap.bg

Имате неплатени здравноосигурителни вноски - колко трябва да платите може да разберете с помощта на здравноосигурителен калкулатор, който ще намерите на сайта на НАП или чрез справка на тел. 0700 18 700.
 
Плащането на здравноосигурителните вноски може да стане във всеки клон на банка. В банковите клонове, които са в офисите на НАП не плащате такса за превода.
 
Здравните права се възстановяват след като бъде платен пълният размер на главницата и лихвата.
 
За любопитните - над 70 % от редовните студенти - български граждани - имат пропуски в здравното осигуряване за 1,2 или 3 месеца. От началото на 2010 г. при повече от три неплатени вноски за последните три години се губят здравни права. Така не малко студенти могат да се окажат без право да ползват безплатните здравни услуги, осигурени от Националната здравноосигурителна каса. В типичния случай проблемът идва от това, че учениците завършват средното си образование до края на юни на текущата година, а започват следването си през септември или октомври. В диапазона юли - септември те не се осигуряват за сметка на републиканския бюджет, защото не попадат в нито една от двете категории. За този период здравноосигурителните вноски се правят за своя сметка.
Активен
С. Цветков