Първо, Хриси, те съветвам да пишеш на кирилица, тъй като правилата на форума са недвусмислени в това отношение. Най-малко, модераторите могат да изтрият постовете ти и да изгубиш връзката с форума и ние съфорумците с теб.
Второ, аз съм завършил средно образование през 2007г. и тогава ДЗИ държаха само тези, които изрично бяха поискали това, за което, разбира се, се издава отделен документ(удостоверение) за успешно положен ДЗИ. Първият випуск, който имаше задължителни ДЗИ, с оценката от които може да се кандидатства във ВУЗ, беше 2008, ако не бъркам. Ако ти си сред малцината държали ДЗИ преди 2008г. и си изкарала такъв висок резултат, то е трябвало да кандидатстваш с тази оценка, вместо да се явяваш на тест по езикова култура, за да имаш по-голям шанс за класиране в специалността, която желаеш.
Трето, това, което пише като оценка под ДЗИ в дипломите преди 2008г. е средно аритметичната оценка по съответната дисциплина за срока на обучение, а не оценка от ДЗИ.
Четвърто, няма как да има изискване за оценки от ДЗИ и от матура, тъй като те са едно и също нещо.
Пето, нямам представа до колко ще падне бала на трето класиране, защото всяка година е различно и аз не мога да кажа от сега какво ще се случи със сигурност. Дано да имаш късмет и желанието ти да се изпълни! Стискам палци!
П.П. Тъй като учебните планове и особено графиците на занятията на редовното и задочно обучение се различават съществено, смятам че е по-удачно, живот, здраве и късмет да те приемат, задочниците да създадете отделна група.