Факултети > Философско-исторически факултет

Изпит по история

(1/2) > >>

Nono:
Здравейте! Тъй като съм решил да кандидатствам в Пловдивския университет следващата година, бих искал да получа информация относно изпитния вариант по История на България. Какво представлява изпита и под каква форма е - тестова или тематична.
П.С. За изпита по литература вече се поинтересувах, но за този по история нищо не мога да открия. Казаха ми, че изпитният вариант е тип матура, което малко ме съмнява >.>

dilqnak:
Имаш тест и тема темите са като за матура. Отново от създаването на България до Ново време , а Езиковата култура е елементарна, стига да си късметлия и да ти се падне яка тема, като при историята. Успех!! :rock:

HuHuHu:
Привет!
Аз също ще кандидатствам догодина.Подочух,обаче, че изпита по история ще бъде само тест.Явно съм получил погрешна информация. И все пак, къде можем да намерим примерен вариант на изпита или дори този от последната КСК? Като че ли това се оказва мисията невъзможна:))))

elenna346:
http://old.uni-plovdiv.bg/smolyan/GetResource?id=1743 ...макар,че не съм много сигурна.Има ли желаещи за специялност "Право"   :-) :-) :-)

yanni.st:
Това е примерен вариант за филиала в гр.Смолян. Виждала съм изпитния формат и не беше такъв.
Разделен е на три модула /Средновековие, Възраждане, Нова история/ , като върху двата от тях има по няколко въпроса /не си спомням точно колко бяха/, а върху третия има отговор на исторически въпрос. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия