Здравей! За съжаление на никой от тези въпроси не мога да ти отговоря от първо лице, но тъй като по-запознатите по темата липсват, ще се опитам до известна степен да помогна чрез някои неща, които съм чувала или някой ми е казвал и т.н. Та, доколкото знам в декларацията за общежитие, която трябва да попълниш трябва да опишеш доходите на хората, с които живееш (напр. ако живееш с майка си, описваш своя и нейния доход и прилагаш служебни бележки, с които удостоверяваш истинноста на всичко, което си написал), а щом родителите ти са разведени, трябва да предоставиш и копие от решението на съда (ако баща ти ви изплаща издръжка или че не ви изплаща нищо). Освен дохода, доста важен фактор при кандидатстването за общежитие е и оценката, с която са те приели в университета. Коефициента, с който участваш в класирането се определя по формула (която може да потърсиш в сайта на ПУ), в която участват и двете неща, може да видиш и предишните класирания и сам да определиш дали имаш шанс за общежитие. Толкова от мен, ако искаш най-достоверната, точна и пълна информация, може да потърсиш телефон на отдел Битови и социални въпроси (не съм сигурна, че точно така е формулирано)