Разбира се, че идеята е чудесна. Аз я подкрепям. Всеки има какво да научи от другите. Е, разбира се ще има и скептици, сигурно ще има и такива, дето ще плюят по темата.
Наистина, не учим достатъчно програмиране.Но това не е защото преподавателите са некомпетентни, а защото студентите са. Преподавателите трябва да се съобразяват със средното ниво, а то е : "Тука ми изписа File Not Found, кво значи тва?"
Сори за офтопика:
Първо да изкоментирам горното и после ще продължа по темата
Съгласен съм с теб.. но мен лично тва леко ме дразни, това че голяма част от студентите не отбират от тези неща не значи че те трябва да свалят летвата, мен лично никой не ме изчаква по математическите дисциплини и не уча таблицата за умножение.
Все пак това е специалност информатика, и не случайно е САМО информатика.. всички знаем че има и други специалности.
Ето например тази година.. до тук не съм учил нищо кой знае какво, ще кажете добре.. като съм много надъхан.. да се занимавам вкъщи.. да чета, да се развивам сам.. окей.. но защо идвам в крайна сметка в уни-то.. за диплмата?
Ако ще е да отбием номера.. добре.. но мен лично много ме зарибява идеята за такава студентска общност.. да има малко задружие.. да е интересно, вероятно всички имаме интереси в компютърните среди.. но ми се струва че университета някак си не ни обединява, лично аз смятам че ние сме хората който ще успеем да променим това.. ако ли не.. здраве да е ;о)
Не плюя математиката, аз си признавам че не разбирам, мъча се.. тази година дори напуснах работа за да може да се оправя с тия изпити, тва си е лично мой проблем..
Проблема по-скоро, боли ме от друго, нивото на информатика е ниско и не учим нови неща, а по математика гърч?
Защо винаги се получава такова разделение математика VS информатика, тъпо е да се говори че студентите са некомпетентни и свалят средното ниво и затова да не се учи информатика на добро ниво, който е некомпетентен ще има проблемите който аз имам с математиката.. просто е ;)
Аз лично имам желание да ме гърчат с информатика.. нека ми е гадно
Що ни жалят?
Танто за танто.. щото в момента май сме танто за кукуриго
Дано няма убидени, че тая тема е болна на много хора ;)
---
Иначе по темата, тука винаги си намираме кой да седи отстрани и да плюе и да се прави много на умен, но аз съм за идеята, дори и някой не толкова компетентен да излезе и да подготви и изнесе лекция, заслужава уважението само заради самото си желание и подкрепата на добрата идея, за мен лично тия който смятам да идват там за да плюят и да се присмиват на останалите, не са добре дошли.
Аз лично също съм запален по идеята.. но все пак леко се притеснявам да не се отплеснем много с информатиката (респективно компютрите ) и пак да си оклепаме изпитите по математика.. всички добре ни е познато кво става като се зарибиш по нещо дето е извън плана за обучение
Поздрави