argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Студентска Общност ? Community ? дали би било идеино ? бихте ли участвали ?  (Прочетена 18790 пъти)

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die

reshih da pochvat ianuari zashtoto ako napravim sega edin i kvo posle praim 1 posle 1 mesec vakanciq :+)
seki shte zabravi za kvo ide rech
Активен

Ivelinka

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 430
    • My YouTube

айде, че нямаме търпение!!  :roll:
Активен
There is always something waiting at the end of the road... if you are not willing to see it, you probably shouldn't be there

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

hubavite neshta stavat bavno a oshte po hubavite oshte po bavno :+P
=> ako iskame da e hubavo trqbva bavno haha
Активен

Иван Йорданов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 175

hubavite neshta stavat bavno a oshte po hubavite oshte po bavno :+P
=> ako iskame da e hubavo trqbva bavno haha

Само да не завършиме докато стане  :-D
Активен
Иван Йорданов
Поздрави от
         The Bash Master Club

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

e za teb e malko veroqtno :+P imash osthe 4 godini
Активен

Иван Йорданов

• Неактивен Неактивен
Активен
Иван Йорданов
Поздрави от
         The Bash Master Club

Иван Йорданов

• Неактивен Неактивен

Първо честита нова година на всички

Гледам че темата е малко замряла за това реших да напиша нещо

Та въпроса ми е знае ли се кога ще се проведе първата лекция
дата/час/тема ?
Активен
Иван Йорданов
Поздрави от
         The Bash Master Club

deviser

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 247
    • портал за имоти

Принципно в момента сме в сесия ...... ма малииииииии ...
Така, че ако искате да се прави нещо подобно би било хубаво да се започне след средата на месеца, примерно

P.S. Честита нова година!!!!
и честито членство в ЕС!!!!!
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

okaza se ceh shte prepodavam v sabota ili nedelq i oshte ne sme se razbrali tochno koi den i kak shte stane za tova nishto ne sym pisal shtoto nenzam koi den ostava free, inache nikoi ne se e otkazval sq kato minat izpitite na magistrite shte stane iasno koga ostava free den i shte govorim
Активен

Георги Соколов

• Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 51
    • website

Всъщност къде в цялата история се казва че завършилите студенти не могат да участват(аз планирам да завърша поне семестриално). Само че дори и завършил така бих искал да участвам и да слушам. Идеята е че може въпросната студентска общност да се обърне на IT такава и въпросния семинар да събира повече хора(предимно студенти разбира се) - знам много хора които ще се радват да идват.
Активен
Компютрите не правят това което искаш да правят. Правят това което им кажеш да правят!

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

Hora ako ima zainteresovani aide da idat da govorqt s dekana seriozno az v momenta nqma kak da pochna a shte stnae kasno ako ne pochne nqkoi drug
pri4inata e 4e sq ot 10ti fevruari iavno vseki den shte prepodavam sqka sabota i nedelq i sam bussy
sutrinta imam normalni moi si chesove ( a i shte spq ) i sled 14i15 imam vseki den s 2 godishntie magistri uprajneniq da im vodq.
Ako ima nqkoi zainteresovan dekana otklikna da otide da govori s nego shte reklamirame ideqta i etc shtoto az kato gledam tiq 4esove sa chak do mart.
Активен

Breadfan

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 67

Утре ако декана си е в кабинета към обяд, ще го питам дали е възможно да заемем една компютърна зала в неделя на 11 февруари от 10:00 до 14:00, за да проведем първата сбирка на тема "основи на Java: ключови думи, типове данни, синтаксис". Предполагам, че ще може, щом Joke е говорил с него вече, така че за тогава се ангажирам да предам каквото знам по темата. Самия декан може да отговори и тук направо, ако види post-a.

Мишо, 2ри курс, информатика
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

dam shte ima vreme za reklama takmo da se mine prez vsichki kabineti da se reklamira inciativata
Активен

mircho

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 335

Пръв започва семинарите Breadfan (Мишо от II курс Информатика):
http://www.fmi-plovdiv.org/bg_ver/t_info/msg397.htm.
Успех на него и изобщо на инициативата!
« Последна редакция: 03.02.2007, 15:46:46 от mircho »
Активен

Георги Соколов

• Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 51
    • website

Здравейте, там ще съм, тъкмо ще се поразсея малко от ежедневието което ме е налегнало. Всъщност искам отдавна.. много отдавна да направя една много различна лекция, не за програмиране, а малко в страни. За съжаление няма да имам възможност да хвана втората тъй като ми предстои пътуване извън Пловдив тогава, но е напълно възможно ако ме искате да направя третата на тема: Web 2.0 - идеология, общество, изкуство. Която да се отбележи и една дума няма да кажа за PHP, че все ме нападате че много го защитавам. Този път имам желание за нещо малко по различно, което мисля че ще е полезно и забавно.
Активен
Компютрите не правят това което искаш да правят. Правят това което им кажеш да правят!

Dendroid

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 49

Идеята е перфектна (поне за такива незнаещи като мен :)), но в момента се чувствам прецакан.. всеки път ли ще са в събота от 10 часа?? аз по това време имам Администриране на Oracle Database 10g и сега как да съм хем на едното хем на другото не върви :) айде пък дано за пролетния триместар мога да идвам :)
Активен

Breadfan

• Неактивен Неактивен

За сега уговорката е еднократно. Тоест след това може да се променя времето. Иначе процедурата по заемане на зала е следната:

1. Трябва да се отиде при админите на петия етаж, те могат да видят програмата за съботите и неделите, направена според исканията на тези, които преподават.

Аз първоначално бях до декана преди да ме прати при админите, но в крайна сметка занапред тази стъпка се пропуска(ако тук не съм прав, който трябва сигурно ще ме поправи). Една неприятна подробност е, че програмите за събота и неделя не включват все още часове "от-до", а само пише за всяка зала дали се ползва през деня.

2. Като се намери свободна зала, се ходи при декана за да подтвърди той, че може. Там си носете анотацията за това, което ще разказвате, за да се пусне текста в "актуално" на страницата на факултета и да се залепят листчета до програмата, на 5тия етаж, на библиотеката и т.н.

3. След като декана подтвърди, се ходи при отговорника, който отключва залите (човека с мустаците - Ангел или неговата колежка) и на него му казвате да запише името ви и дали ви трябва проектор/още нещо.

4. На админите им казвате какъв software искате да има и още някакви претенции, ако имате.

5. После след някой друг ден проверявате, дали в залата има качен вашия software и това е май.

Хубаво е да се прави една седмица по рано това, за да може да се разпространи информацията, то това си е ясно.

Другото, което искам да кажа е, хубаво е някой да се ангажира за 17 и 18 с някаква тема, за да няма прекъсване и да свикват да ни имат предвид (за залите поне).
Активен

Polizei

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2

Вижте сега колеги, идейката си я бива, аз също съм навит да участвам.
Въпреки че съм 1-ви курс, мога да изнеса някоя и друга лекция по АСЕМБЛЕР за Интел-ски машини (и подобни) :)
Само някой да каже къде ще се събираме :)
Активен
Лъчезар Цветков

Breadfan

• Неактивен Неактивен

Polizei, под впечатлението, с което останах от вчерашната среща, мога да тези неща:

Уведоми хората - не само чрез сайта на ФМИ, форума и разлепените листчета по таблата, но и като обиколиш по аудиториите и по стаите (при мен дойдоха общо под 10 човека, като едни излезнаха, а след това други влезнаха). Кофти е като няма кой да слуша, защото си хабиш от времето, харчиш за храна, бензин но не получаваш удовлетворение.

Приготви си каквото точно ще кажеш и конкретни задачки, които хората да упражняват. Аз си бях написал за какво точно да говоря на едно листче, но го забравих вкъщи и почнах да говоря без да имам в ума ясна структура на това, което трябва да кажа. Усетих също така, че ако имах подготвени конкретни задачки, щеше да е по-добре.

Накрая на срещата с колегите говорихме за това, че целта на студентските семинари е все пак да даде повече знания и разбиране на тези, които са на по-ниско ниво(поне Joke с тая идея е пуснал темата) и да ги поизтласка малко нагоре.  Затова е хубаво нещата да са основни и темпото да не е бързо, да няма рязко скачане по материала...

Направо няма какво да чакаш, а отивай уреждай занятието по асемблер за следващите събота/неделя. Гледай да не е в събота до обяд, че тогава се карат разни факултативни и избираеми предмети, които може би ти намаляват броя на слушателите. Разработи темата си и действай!
Активен

Breadfan

• Неактивен Неактивен

Май темата поумря...
Активен