argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: "EUROSTUDENT" ІІІ  (Прочетена 1460 пъти)

Kelli_Mutu™

  • Администратор
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2750
  • Юридически факултет
    • My photos
"EUROSTUDENT" ІІІ
« -: 15.11.2006, 01:04:50 »

Това, което следва да прочетете е извадка от писмото на МОН адресирано до Ректора на ПУ "П. Хилендарски" проф. дфн Иван Куцарови и Председателя на Студентски съвет Борис Тилов:

"...През 2006 год. Република България се включи в изпълнението на проект "EUROSTUDENT" ІІІ, в който участват 23 европейски държави. Той се финансира от програма "СОКРАТ" и образователните министерства на Германия и Холяндия.
По предложение на Министерството на образованието и науката (МОН) изпълнението на проекта за България се извършва от Център за контрол и оценка на качеството на образованието, отдел " Мониторинг и информация за качеството на висшето образование".
Основната цел на проект "EUROSTUDENT" ІІІ е да се направи проучване на социално-икономическите условия за живот на студентите в Европа. Резултатите от проекта ще послужат за вземането на адекватни управленски решения, които да доведат до подобряване на социалната подкрепа за студентите и за повишаване качеството на обучението.
Изследването включва само студенти от образователно-квалификационните степени "Бакалавър" и "Магистър" записани в редовна, задочна и дистанционна форма на обучение.
Проектът се осъществява чрез провеждането на анкетно проучване сред студентите. Анкетната карта ще може да бъде попълвана on-line от всеки студент, след като той получи на посочен от него e-mail адрес индивидуална парола за достъп. Предоставена информация ще се използва само за целите на анкетата и няма да бъде предоставяна на трети лица."
Повече информация за "EUROSTUDENT" ІІІ можете да намерите на следната интернет страница:

www.eurostudent.eu

Това писмо бе адресирано до Ректора и Председатеря на СС с молбата от университета да съдействат студентите пропорционално на броя им по факултети да се включат в анкетното проучване. Молбата е да се предоставят около 600 адреси на електронни пощи, за да може да се попълни анкетата от наши студенти. Броя на e-mail-ите съответства на броя на обучаващите се студенти във факултета. Напримар за ЮФ се изискват 50 бр., за ФИФ-30 бр. и т.н.
Нека всеки, който желае да бъде включен в анкетата може да напише своя адрес на електронната поща и да бъде включен по този начин в списъка, който ще се предостави от Ректора на Център за контрол и оценка на качеството на образованието.
Активен

balantain

  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
Re: "EUROSTUDENT" ІІІ
« Отговор #1 -: 30.12.2006, 11:11:19 »

az iskam da se vklu4a , no ne razbrah kude trqbva da napi6a e-maila si? :mmm:
Активен