argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: БЪЛГАРСКИ ФОЛКЛОР  (Прочетена 10870 пъти)

renceto

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
Re: BALGARSKI FOLKLOR
« Отговор #20 -: 25.01.2008, 12:41:54 »

Скъпи колеги, радвам се, че сте толкова критични! Явно вие не сте хора, а някакви богове! Ние хората, сме мноооооооооого грешни. Цял живот се съобразяваме с морал, етика, етикет, култура и никъде не може да се отпуснем. Тук трябва да се пише на висок АКАДЕМИЧЕН стил, на какъвто ви говорят по принцип- НАЛИ? Чудя се дали с партньорите си говорите така и се  биха ли ви разбрали? Тук явно не може да е в разговорна форма........  :-D  :-D  :-D  :yawn:
Активен

Erelwind

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 72
« Отговор #21 -: 25.01.2008, 15:13:26 »

Не се изисква божествена сила, за да напишеш Учител с У...
Активен

mi6lence

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 30
« Отговор #22 -: 25.01.2008, 16:22:35 »

Така...тук не става дума за божества,хора,грешни,негрешни и т.н.....става въпрос за елементарна писмена култура:
1.Календарнообреден се пише слято!!!
2."Очител" се пише с У !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3." ...който бяхя ЛЕКЦИЙТЕ" ... пише се: коИто бяхА лекциИте !!!
И... би ли ми превела изречението..."Чудя се дали с партньорите си говорите така И СЕ БИХА ЛИ ВИ РАЗБРАЛИ?"..??
Съвет: Преди да публикуваш мнението си.... провери го за писмени грешки,защото просто ставаш за смях!!!   :hihi: :-D :-D :haha:
« Последна редакция: 25.01.2008, 16:26:18 от mi6lence »
Активен

gerityyyyyy

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 33
  • И антирекламата е реклама
« Отговор #23 -: 28.01.2008, 01:29:07 »

Да мисля и аз да се включа  :-D :-D :-D
Активен
Фалшиви хора толкова,че те сами не могат да се познаят!!!!

G

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 11
« Отговор #24 -: 28.01.2008, 10:11:09 »

Искам да изразя моето мнение за Странджева. За мен тя е крайно разочароващ преподавател. Подиграва се и се присмива на студентите - това за мен не е професионализъм. Опитва се да иронизира във всеки удобен момент някой свой студент, но го прави отчайващо. Единственото, което постига е да разваля собствения си престиж, но не и този на студентите, защото всички знаем какво представлява.

За моя изпит ли? Ами взех го. Не мисля, че сега е момента да се оплаквам дали оценката е адекватна или не, просто ще кажа, че изпитва по впечатления, мнения и т.н. Не може да знаеш на изуст всички теми и да си се справил отлично, да си видиш в лекцията след това, че абсолютно всичко си написал и тя да ти каже: "Ами колега имате 3+" и при въпроса: "Не смятам, че оценката ми е адекватна, изпитайте ме колкото си изкате, за да видите", тя да каже: "Не, аз вас няма да ви изпитвам устно" - както е направила с доста хора. Всеки има право да се докаже все пак.

Но няма и какво да се оплакваме - така е в цялата ни държавна образователна система. Искаме качествено обучение? Отиваме в НБУ, където са най-добрите и ВУЗ-а е с най-голям престиж.

Единствено се чудя какво удоволствие създава на самия преподавател да се присмива така на студентите си, които между другото, би трябвало да бъдат стимулирани от нея, за да развият филологическите си знания. Последно ще кажа - преподаватели със ниско самочувствие и разочарование от стеклите се около тях обстоятелста действат точно така. Както и тя. Но вместо да се замисли дали няма да е по-добре да усъвършенства диалога преподавател-ученик, тя проваля престижа си и губи интереса на аудиторията към лекциите й.

А сега моля всички да изплюят дъвките си :roll:
Активен

gerityyyyyy

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 33
  • И антирекламата е реклама
« Отговор #25 -: 28.01.2008, 18:47:24 »

Изплюх я  :-D :-D :-D :-D
« Последна редакция: 28.01.2008, 18:49:23 от gerityyyyyy »
Активен
Фалшиви хора толкова,че те сами не могат да се познаят!!!!

Erelwind

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 72
« Отговор #26 -: 30.01.2008, 17:10:08 »

Искам да изразя моето мнение за Странджева. За мен тя е крайно разочароващ преподавател. Подиграва се и се присмива на студентите - това за мен не е професионализъм. Опитва се да иронизира във всеки удобен момент някой свой студент, но го прави отчайващо. Единственото, което постига е да разваля собствения си престиж, но не и този на студентите, защото всички знаем какво представлява.

За моя изпит ли? Ами взех го. Не мисля, че сега е момента да се оплаквам дали оценката е адекватна или не, просто ще кажа, че изпитва по впечатления, мнения и т.н. Не може да знаеш на изуст всички теми и да си се справил отлично, да си видиш в лекцията след това, че абсолютно всичко си написал и тя да ти каже: "Ами колега имате 3+" и при въпроса: "Не смятам, че оценката ми е адекватна, изпитайте ме колкото си изкате, за да видите", тя да каже: "Не, аз вас няма да ви изпитвам устно" - както е направила с доста хора. Всеки има право да се докаже все пак.

Но няма и какво да се оплакваме - така е в цялата ни държавна образователна система. Искаме качествено обучение? Отиваме в НБУ, където са най-добрите и ВУЗ-а е с най-голям престиж.

Единствено се чудя какво удоволствие създава на самия преподавател да се присмива така на студентите си, които между другото, би трябвало да бъдат стимулирани от нея, за да развият филологическите си знания. Последно ще кажа - преподаватели със ниско самочувствие и разочарование от стеклите се около тях обстоятелста действат точно така. Както и тя. Но вместо да се замисли дали няма да е по-добре да усъвършенства диалога преподавател-ученик, тя проваля престижа си и губи интереса на аудиторията към лекциите й.

А сега моля всички да изплюят дъвките си :roll:

'Евала!" Адекватно и реално мнение, напълно отговарящо и на моето :)
Активен

Gabby

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 120
« Отговор #27 -: 30.01.2008, 22:34:35 »

фолклорът е безкрайно интересна дисциплина и в общи линии се стараех да не обръщам особено внимание на Странджева извън рамките на фолклора. Но нейното поведение се набива, дори при най-голямо желание да се абстрахираш от него. За мен тя е само лицемерие и надменност. Мазната й усмивка явно вече не й помага много. Авторитетът й се срива. Напълно разбирам, че знае много, уважавам усилията й да бъде актуална, но не и неутолимото й желание да се себедоказва пред хора, които не са дошли научени и ако ние, студентите, знаехме толкова, колкото нея, нямаше да си губим времето и нервите да я срещаме. Нищо лично-просто не харесвам преподаватели, чиито начин на преподаване е "Вижте аз колко знам, а вие нищо не знаете и ако сте искали да научите, е трябвало да си четете, дори да не съм ви споменавала такова нещо"
Активен
Ако не знаеш къде отиваш... всички пътища ще те водят натам...

Ако всичко върви срещу теб... вероятно караш в насрещното...

ВИНАГИ има ПОНЕ две гледни точки!!!

G

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 11
« Отговор #28 -: 31.01.2008, 00:17:13 »

'Евала!" Адекватно и реално мнение, напълно отговарящо и на моето :)

Ние с тебе сме в една специалност. По снимката те познах :) Но ще ти кажа на живо, че да не се разбира кой е тоя бунтовник :P

фолклорът е безкрайно интересна дисциплина и в общи линии се стараех да не обръщам особено внимание на Странджева извън рамките на фолклора. Но нейното поведение се набива, дори при най-голямо желание да се абстрахираш от него. За мен тя е само лицемерие и надменност. Мазната й усмивка явно вече не й помага много. Авторитетът й се срива. Напълно разбирам, че знае много, уважавам усилията й да бъде актуална, но не и неутолимото й желание да се себедоказва пред хора, които не са дошли научени и ако ние, студентите, знаехме толкова, колкото нея, нямаше да си губим времето и нервите да я срещаме. Нищо лично-просто не харесвам преподаватели, чиито начин на преподаване е "Вижте аз колко знам, а вие нищо не знаете и ако сте искали да научите, е трябвало да си четете, дори да не съм ви споменавала такова нещо"

Искам тази жена да влезне във форума и да си вземе поука от мненията на студентите за преподаването й.

А и днес какво разбрах: при влизането в кабинета й на 4-5 студентки тя ги почерпила с бонбони, питала едната за 4 някакъв въпрос, тя не могла да отговори, питала другата и тя отговорила на въпроса, след което писала на първото момиче четворка, тъй като втората й помогнала... :bravo:
Активен

Gabby

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 120
« Отговор #29 -: 31.01.2008, 23:15:41 »

като каза за бонбоните, се сетих, че най-милото нещо, което съм виждала от нея, беше, че ни върза на 1 март на всички по една мартеничка  :inlove:  това наистина ме разтопи и си помислих, че има сърце в това тяло... вярно е, че не ми харесва начина й на преподаване, но пък този жест никога няма да го забравя  :y:
Активен
Ако не знаеш къде отиваш... всички пътища ще те водят натам...

Ако всичко върви срещу теб... вероятно караш в насрещното...

ВИНАГИ има ПОНЕ две гледни точки!!!