Искам да изразя моето мнение за Странджева. За мен тя е крайно разочароващ преподавател. Подиграва се и се присмива на студентите - това за мен не е професионализъм. Опитва се да иронизира във всеки удобен момент някой свой студент, но го прави отчайващо. Единственото, което постига е да разваля собствения си престиж, но не и този на студентите, защото всички знаем какво представлява.
За моя изпит ли? Ами взех го. Не мисля, че сега е момента да се оплаквам дали оценката е адекватна или не, просто ще кажа, че изпитва по впечатления, мнения и т.н. Не може да знаеш на изуст всички теми и да си се справил отлично, да си видиш в лекцията след това, че абсолютно всичко си написал и тя да ти каже: "Ами колега имате 3+" и при въпроса: "Не смятам, че оценката ми е адекватна, изпитайте ме колкото си изкате, за да видите", тя да каже: "Не, аз вас няма да ви изпитвам устно" - както е направила с доста хора. Всеки има право да се докаже все пак.
Но няма и какво да се оплакваме - така е в цялата ни държавна образователна система. Искаме качествено обучение? Отиваме в НБУ, където са най-добрите и ВУЗ-а е с най-голям престиж.
Единствено се чудя какво удоволствие създава на самия преподавател да се присмива така на студентите си, които между другото, би трябвало да бъдат стимулирани от нея, за да развият филологическите си знания. Последно ще кажа - преподаватели със ниско самочувствие и разочарование от стеклите се около тях обстоятелста действат точно така. Както и тя. Но вместо да се замисли дали няма да е по-добре да усъвършенства диалога преподавател-ученик, тя проваля престижа си и губи интереса на аудиторията към лекциите й.
А сега моля всички да изплюят дъвките си