argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: 20-21 Април,Ректората,15А с.з.-Дари своите учебници на сираците,приети в универс  (Прочетена 1632 пъти)

AIESEC Plovdiv

 • Модератор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 127
  • http://plovdiv.aiesec.bg

Здравейте,колеги и приятели.
От името на АИЕСЕК България ви съобщавам за дарителската акция,която стартира на 20-21.04 и на която ние спомагаме в осъществяването.


Заповядайте на 20.04 и 21,04 в Офиса на АИЕСЕК Пловдив-15А с.з. в Ректората на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", тел.032/261-196, , за да дарите ваши учебни помагала при кандидатстването ви в университета и учебници от следването. Всички събрани учебници и пособия ще бъдат дарени на децата-сираци,приети в университети в България.


Дайте шанс на сираците да бъдат да изживеят уникалните мигове на следването.

Българският букмейкър Еврофутбол и Фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) организират дарителската акция, чрез която да стимулира образованието сред децата от домовете. На 20 и 21 април в седем университета в страната, от 9.00 до 17.00 часа ще се събират учебници, учебни помагала и литература, които помагат на кандидат студента в неговата подготовка за приемен изпит.

Набраните материали ще бъдат сортирани в София от университетски преподаватели и представители на ФПББ, след което ще се разпратят до деца в домове, които са с висок успех и желание да кандидатстват.

Местата, на които всеки, който желае може да дари помощните учебни материали са:

 -  София- СУ “Св. Климент Охридски”– Ректорат, спортен департамент, стая 120, ет.1
 -  София- Технически университет- блок 3, зала 3240
 -  София- Университет за национално и световно стопанство (УНСС)- зала 5021, нов корпус
 -  Варна- Икономически университет-при информационните табла 
 -  Великотърновски университет “Св.Св. Кирил и Методий”- 5-ти корпус, зала 309
 -  Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”– Ректорат, семинарна зала 15А
 -  Благоевград - Югозападен университет “Неофит Рилски”- фоайе централна сграда и студентско общежитие 1 на ул. Иван Михайлов 60А.


Дарителската акция е едно от трите мероприятия за месец април, които целят постигане на по-широка гласност и запознаване на обществеността с проблема за образованието на децата в неравностойно положение. Те са част от мащабната социална кампания на Еврофутбол, наречена „Печелиш и помагаш”, която се състои от 8 целеви тиража, набиращи средства по актуални за страната проблеми. Цел на мероприятията е и да се популяризира допълнително и първия целеви тираж на „Държавната парично-предметна лотария” за набиране на средства за деца сираци, приети във ВУЗ.

Другите две мероприятия са състоялата се среща на 30 деца сираци от 10 дома в страната, на която се представиха възможностите за образование, начините за кандидатстване, условията за стипендия и др. и предстоящата на 25 април кръгла маса по въпросите на образованието и социализацията на деца, отглеждани в институциите за деца с оглед реализацията им след напускане на домовете.


Благодаря Ви предварително,

Яница Дернева,
Вицепрезидент "Външни връзки" 2006/2007,
АИЕСЕК Пловдив
Пловдивски университет,
15А с.з.,Ректорат
тел.032/261-296

Активен
The international platform for young people to explore and develop their leadership potential

Kelli_Mutu™

 • Администратор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2750
 • Юридически факултет
  • My photos

Поздравление за прекрасната инициатива. Би ми се искало да се включа, но предвид естеството на специалността ми разделянето с учебниците е повече от немислимо. Пожелавам ви успех в начинанието!
Активен