argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Sun Microsystems и e-learning  (Прочетена 1891 пъти)

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!
Sun Microsystems и e-learning
« -: 06.05.2007, 21:27:12 »

https://learningconnection.sun.com/

Накратко - това е система за електронно обучение на Sun Microsystems. Регистрирате се и започвате да се учите! Системата предлага няколко безплатни курса (плюс сертификат за всеки завършен курс), ето списъка:

Solaris(TM) Developer Introduction to Sun(TM) Studio (WP-100-S10)

Overview of XML (WJO-1115)

Overview of Java(TM) Application Security (WJO-1113)

Introduction to Developing Rich-Client Applications (WJO-1107)

Web Services Frameworks and Models (WJO-1114)

Web Services Enabling Technologies (WJO-1118)

Creating Web-Tier Applications Using the Visual Development Environment (WJO-1106)

Sun Java(TM) Identity Management: Overview (WMT-IDM-1400)

Sun Java(TM) Identity Management Suite: Integrated Solutions (WMT-IDM-1482)

Sun Java(TM) System Application Server Platform Edition 9: Overview (WMT-IAS-1499)

Sun Java(TM) System Message Queue Platform Edition 4.0: Introduction (WMT-SMQ-1491)

Sun(TM) Ultra 45 Workstation Administration and Troubleshooting Assessment (WGS-PREX-5053)

Sun Ultra(TM) 40 Workstation Maintenance and Troubleshooting Assessment (WGS-PREX-5054)

Sun Ultra(TM) 20 Workstation Maintenance and Troubleshooting Assessment (WGS-PREX-4983

Sun Ultra(TM) 45 Workstation Administration and Troubleshooting (WET-5053)

Sun Ultra(TM) 40 Workstation Maintenance and Troubleshooting (WET-5054)

Sun Ultra(TM) 20 Workstation Maintenance and Troubleshooting (WET-4983)

Естествено, всичко е на английски и идеята по-скоро е Sun Microsystems да направят реклама на системата (подобно на кампанията на Microsoft  с тяхната e-learning система).

Въпреки че като цяло съм фен на Cisco и тяхната платформа за електронно обучение трябва да призная, че Sun Microsystems също са се постарали.

За разлика от рекламната платформа на Microsoft (където се намират само материали с общ характер, при това не много актуални), на горепосочения сайт се намират актуални реално приложими материали, което също ми направи силно впечатление.
« Последна редакция: 06.05.2007, 21:29:19 от Иван Давидов »
Активен

deviser

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 247
    • портал за имоти
Re: Sun Microsystems и e-learning
« Отговор #1 -: 10.05.2007, 16:42:58 »

Един въпрос: при регистрацията ми иска Company ID? Та въпроса ми е дали компанията евентуално трябва да е член на SUN...... и това да е само за някакви такива служители...  т.е. има ли начин да се регистрира човек примерно като студент или нещо такова.
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: 10.05.2007, 18:14:50 »

Един въпрос: при регистрацията ми иска Company ID? Та въпроса ми е дали компанията евентуално трябва да е член на SUN...... и това да е само за някакви такива служители...  т.е. има ли начин да се регистрира човек примерно като студент или нещо такова.

Въпросът ти ме учудва, тъй като аз нямах проблеми с регистрацията, но все пак аз не се регистрирах точно през този линк. Аз минах през следните стъпки:

1) Доста отдавна се регистрирах като член на SDN (много кратка и полезна регистрация, дава достъп да пишеш във форума, както и да сваляш разни допълнителни глезотии от сайта на Sun): https://reg.sun.com/register?program=sdn

2) Със същите юзър и парола за SDN се логнах директно на https://learningconnection.sun.com/

P.S. Ако все още имаш проблеми с регистрацията пробвай да потърсиш в гугъл нещо по въпроса за learningconnection.sun.com, сигурен съм, че ще изскочи нещо, което да ти помогне!  :wink:

Ами... успех!
« Последна редакция: 10.05.2007, 18:47:16 от Иван Давидов »
Активен

Иван Йорданов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 175
« Отговор #3 -: 11.05.2007, 13:29:29 »

Между другото и аз имам такъв проблем.
Опитах да се регистрирам от линка който посочи, регистрирах се обаче като заредя https://learningconnection.sun.com/ ми иска да си обновя регистрацията и отново иска company, company ID, макар че съм маркирал в предишната регистрация че съм студент
Активен
Иван Йорданов
Поздрави от
         The Bash Master Club

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: 11.05.2007, 14:09:15 »

Между другото и аз имам такъв проблем.
Опитах да се регистрирам от линка който посочи, регистрирах се обаче като заредя https://learningconnection.sun.com/ ми иска да си обновя регистрацията и отново иска company, company ID, макар че съм маркирал в предишната регистрация че съм студент

Ами хора, какво да ви кажа... от моята страна всичко е наред, както се казва в един виц...

Аз (поне засега) не съм представител на Sun и като чистокръвен краен потребител мога да ви предложа следните варианти:

1) Потърсете в гугъл дали някой не е публикувал Company Name и Company ID, нали знаете, че който търси - намира!

2) Питайте Sun Microsystems защо не можете да се регистрирате и има ли въобще начин да се "заобиколи" проблема с Company Name и Company ID. На главната страница има линк за контакти, питайте!
Активен

deviser

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 247
    • портал за имоти
« Отговор #5 -: 11.05.2007, 14:33:54 »

The Penn State company name: SAI-Pennsylvania State University, University Park

The Penn State company ID: CUS-0000098254

Ето с тези успях да се логна.
На прав поглед системата е доста добра  :-) :bravo:
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 11.05.2007, 14:37:57 »

При втория поглед обърни внимание на структурираността на темите и междинните тестове, които те държат буден до дупка (не е лесно да четеш 40+ страници без да заспиш  :wink:)!
Активен

Иван Йорданов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 175
« Отговор #7 -: 11.05.2007, 15:05:51 »

The Penn State company name: SAI-Pennsylvania State University, University Park

The Penn State company ID: CUS-0000098254

Ето с тези успях да се логна.

работи  :bravo:

довечера като се прибера от работа ще го разгледам и тези дни ще напиша за впечатленията ми.
Активен
Иван Йорданов
Поздрави от
         The Bash Master Club

Boris

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
    • BorisV5
« Отговор #8 -: 01.06.2007, 16:45:14 »

Много добри курсчета Ванка. Евала!
Също и на deviser ;)