argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Много Frameworkове тая Java много БОЗИ :) не самата Java фреймуорковете  (Прочетена 7065 пъти)

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die

Някога някой беше казал че го дразни това че има избор.
При Java има страшно много IDE-ta страшно много Frameworks и уш всичко е добре  или поне аз си го смятах за добре
през последните  2 седмици се изнервих тотално на JavaServer Faces
то бивало имплементации бивало криво направени отдено бивало Frameworkс които са базирани на него бивало други който нямат нищо общо изобщо ЛУДА РАБОТА. Всеки уш си работи ползва 3 фреймуорка и реално има още 33 който не ползва всеки ден се бълват нови и нови, да не говорим че самия език се променя и самите фреймуоркове се променят и лично мен доста ме дразни. Ясно е че навсякъде всичко се променя но в повечето случай новите неща са само по бъгави по неразбрани и по комплексни от старите.
Последните 2 седмици ползвах JSF 1.2 RI на SUN update 4 еиии по голяма боза няма първо неможах да си направя сървлет дето да съдърва в себе си FacesServlet-a за да си направя default exception handler което беше супер бозa т.е. правя това : http://fmi.zloba.net/?p=48
Отдено се сблъсха с супер брутално ТЪП БЪГ а именно на 1 от 15 отваряния на някоя страница кирилицата излиза с ???? нещо повече направих филтър който да сетва Encoding направих и phaseListener същата боза ДАЖЕ нещо повече зимах контента и го декодвах и енкодвах на ново - СЪЩАТА боза или по голяма в някой случай. Накрая решихме и минахме на MyFaces 1.1.4 с което изхвърлихме label атрибута който служи за показване на името на някое поле от валидаторите. ( вероятно някой знаят за какво иде реч. ) та зарязахме и повечето валидатори
MyFaces 1.1.4 имаше по брутален бъг при бутон назад тъй като правим wizzard и бутона назад е immediate="true" но неясно защо текстовете в предните формите изчезваха да точно така иначе в сесията си ги има но ги няма попълнени ЛОЛ това е при ползване на binding a не на value . ЗА КЪСМЕТ се оказа че в 1.1.5 е фиксната тази боза та минахме някак.
Facelets - template engine пална боза за всякви нови тагове който искам да използвам трябва да правя xml файлове с описание на какви ли не глупости ( пример вижте как се пускат tomahawk components с facelets ) . Да не говорим ако искам да ползвам IceFaces, RichFaces или ADF ?
Луда работа - Струтс - губи се супер много време ...
JBoss Seam - яко добре и кво само за да си ползвам backign bean-овете да са Entity или Session Beans няма лошо ама чак фреймворк ?
Shale - супер ако искам да имам инит методи и етц - супер ама нов фреймуорк

та се замислям тия неможаха ли да измислят нещата океи а не 2000 различни неща
да не говорим колко ОРМ и кво ли не има .
« Последна редакция: 28.06.2007, 10:45:49 от JOKe »
Активен

VooDooMaN

• Гост
Re: Много Framework ове тая Java много БОЗИ
« Отговор #1 -: 27.06.2007, 17:39:44 »

Виждам, че си изливаш мъката, как дати помогнем?
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!
« Отговор #2 -: 27.06.2007, 17:44:31 »

Моите съболезнования, май е време е да седнеш и да напишеш "the best framework of the frameworks", но с това бозата само ще повиши своята гъстота с още един елемент.
Активен

Sayos

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1366
  • The Dark side
« Отговор #3 -: 27.06.2007, 17:50:46 »

Изходът е .NET
Активен

Templar

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 460
  • Warrior of Faith
« Отговор #4 -: 27.06.2007, 18:04:52 »

Съжалявам, но не мога да помогна по въпроса освен със съвет. А той е: Като не те кефи някой фреймуърк защо не си напишеш твой? Поне ще знаеш къде и какво се дъни. При С и отворения код на Линукс винаги ако имам проблем дебъгвам и бъг-репортвам, през това време си разписвам lib-а с необходимия ми фикс.
Активен
Гледна точка към света: За миналото->оптимист. За бъдещето->реалист. С клиент над главата->песимист.
<===>
Templar Of Steel
Поздрави от
         The Bash Master Club

Sayos

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1366
  • The Dark side
« Отговор #5 -: 27.06.2007, 18:09:06 »

Искам само да допълня, че състоянието на Найден е същото когато се отказа и от Linux
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die
« Отговор #6 -: 28.06.2007, 00:20:26 »

xaxaxa Sayos да прав си ..
Просто искам когато някой напише нещо и каже че работи найстина да работи

защо не пиша свой ли ? щото ще е по бъгав и от техните
се пак Сън са си СЪН как може да пишат само глупости ?
Едно иде немогат да напишат и да не говорим че като гледам новите неща в Java ще стане бати БЪЛБОЧА
Активен

antoniy

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 723
    • http://antoniy.net/
« Отговор #7 -: 28.06.2007, 01:02:29 »

Ако Найден се откаже от Java, това ще е повратна точка в IT света... Няколко седмици по-късно Java ще умре, Sun ще фалира, Microsoft ще е монопол и всички ще се молят на чичо Бил да пусне хубава версия на .NET за Unix.  :hihi:

Long live Free-B-S-D...
Активен
Too short signature limits.

Templar

• Неактивен Неактивен
  • Warrior of Faith
« Отговор #8 -: 28.06.2007, 01:07:41 »

Ами всеки си решава към какво да се ориентира. Ако имаш точно определени цели тогава нищо не ти пречи да си напишеш собствен фреймуърк. Поне ще имаш ясната представа за какво ти трябва и как да го използваш, а и можеш да си го проектираш според изискванията. А това, че искаш да работи идеално... "Е такоа жувотну неа" Особено като имаш на предвид, че тук се гони това, кой ще извади по-голяма пишка или иначе казано кой ще се удари в гърдите "Аз мога да направя това..." и то за хипер кратко време. А бъговете??? Те се чистят в последствие. Ако е отворен кода ОК, има още милиони хора, които да помагат, но сънчовците още не са увряли за това. Ето защо не харесвам разни Джави, точка Нет и подобен тип Bull shits. Може да съм старомоден, но поне нещата работят и ако има вина то тя си е 80-85% моя. Но какво ли разбирам аз от тия неща... все пак съм само един обикновен китарист. :mmm:
Активен
Гледна точка към света: За миналото->оптимист. За бъдещето->реалист. С клиент над главата->песимист.
<===>
Templar Of Steel
Поздрави от
         The Bash Master Club

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die
« Отговор #9 -: 28.06.2007, 10:06:37 »

Ами всеки си решава към какво да се ориентира. Ако имаш точно определени цели тогава нищо не ти пречи да си напишеш собствен фреймуърк. Поне ще имаш ясната представа за какво ти трябва и как да го използваш, а и можеш да си го проектираш според изискванията. А това, че искаш да работи идеално... "Е такоа жувотну неа" Особено като имаш на предвид, че тук се гони това, кой ще извади по-голяма пишка или иначе казано кой ще се удари в гърдите "Аз мога да направя това..." и то за хипер кратко време. А бъговете??? Те се чистят в последствие. Ако е отворен кода ОК, има още милиони хора, които да помагат, но сънчовците още не са увряли за това. Ето защо не харесвам разни Джави, точка Нет и подобен тип Bull shits. Може да съм старомоден, но поне нещата работят и ако има вина то тя си е 80-85% моя. Но какво ли разбирам аз от тия неща... все пак съм само един обикновен китарист. :mmm:

Java Си е опън и си има community лично смея да твърдя най доброто просто ми писна от сумати бози да не говорим че горе не споменах разни неща като GWT , Echo2 а и ми е интересно някой ползвал ли е RichFaces ? изобщо има милиони милиарди работи .
Някой ползвал ли е JSF 1.2 RI в реален BG проект ?
Някой ползвал ли е Struts 2 в реален проект
Някой ползвал ли е RichFaces или Tomahawk в реален проект ?
Някой занимавал ли се е и използвал ли е ADF в реален проект ?
Някой ползвал ли е Spring webflow в реален проект ?
GWT ? Echo2  ?
MyFaces вероятно е ползвано
Активен

VooDooMaN

• Гост
« Отговор #10 -: 28.06.2007, 10:21:38 »

Ползвали сме част от нещата, няма да уточнявам кои точно :). Естествено не може да се очаква човек да е ползвал 10 конкурентни frameworks, повечето от които са много млади.
А за Java, мога да споделя на неосведомените, че Sun пуснаха голяма част от Java като Open Source наскоро.
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

м каква голяма част всичко включително Java SE ME i EE минава GPL. или вече е минало
има някой изключения за някой библиотеки който са от third party vendors ама са включени в SDK-то
Активен

Templar

• Неактивен Неактивен
  • Warrior of Faith

Е да, отвориха кода като на Соларис: "Ние бяхме до тук, я ударете сега вие по едно рамо..."
Активен
<===>
Templar Of Steel
Поздрави от
         The Bash Master Club

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

Java SE Java ME Java EE та даже и разни библиотеки като Java 3D всичко е под GPL :)

a и Swing RoX най якия туулкит :)
я някой .нет-аджия да ми направи това :
http://isy-dc.com/~naiden/Blur/BLUR.htm
Активен

sondata

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 284
  • Angels cry and devils lie The world is our stage
    • Локомотив Пловдив - това сме ние!

Баси грозния блър майна. Найдене, изтрови ми очите бе братче  :-D
Активен

Емил Дойчев

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 278

Някога някой беше казал че го дразни това че има избор.
Не знам, кой го е казвал, но мен наистина ме дразни когато има избор. Особено на неща, от които не разбирам - например 20 вида олио в магазина  :headbang:

В интерес на истината проблема не е в това, че има много frameworks, които са бъгави. Проблема е, че Найден от поне 2 години наблюдава развитието на JSF и в един момент каза: "Да, вече е читаво". Да ама явно не. Има една хубава поговорка за такива случаи: "Каквото сам си направиш - никой не може да ти го направи". Ако наистина беше забелязал дребните подводни камъни този проект щеше вече да е успешно приключен със... Struts.

Друг е въпросът, че дребните подводни камъни не се виждат с четене на спецификации и рекламни статии. Евентуално може да се срещнат във форумите, но е трудно преди да си се спънал в тях. Така, че по-скоро Найдене - това беше мал шанс. Следващия път по-внимателно с новите технологии (това е урок и за мен, колкото и да ми е тъжно). А може би беше удар в десятката - все пак проектът беше ужасно малък. Представи си какво щеше да е подхлъзването при голям проект  :-)
« Последна редакция: 28.06.2007, 20:17:45 от emil »
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

е все пак всичко е наред добре че ги има Apache и MyFaces :)
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die
« Отговор #17 -: 29.06.2007, 11:28:51 »

Изходът е .NET

2 дни му обърнах внимание и знаеш ли какво е моето мнение - НЕ МЕРСИ :)
ужас :>> по добре да пиша на eclipse всичко ръчно без нито един wizzard отколкото тези .нет магии :)
все пак не съм хари потър :>
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

Баси грозния блър майна. Найдене, изтрови ми очите бе братче  :-D
ама той е такъв къвто си го направиш реално :)
иначе наистина прецаква очите хаха мен за тва ме кефи :>>>
Активен

sondata

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 284
  • Angels cry and devils lie The world is our stage
    • Локомотив Пловдив - това сме ние!

ама той е такъв къвто си го направиш реално :)

Е 'па не съм си го и представял да е друго яче! Ама т'ва ми избоде очите  и поста ми беше нек'ва първосигнална реакция  :-)
Активен