Колеги, извинявайте, че ви се натрапвам в темата, но мисля да кандидатствам догодина молекулярна биология и искам да ви питам, ако си спомняте, колко беше балът за момчета на класиранията? Как ви се струва специалността като цяло? Заслужава ли си? В момента се чудя какво да кандидатствам като второ висше и засега към това съм се насочил.
Благодаря ви предварително ![Smiley :)](https://forum.uni-plovdiv.net/Smileys/classic/smiley.gif)
Тогава и аз да попитам за момичетата
. Догодина ще опитам и в двете специалности Медицинска биология и Молекулярна биология. Тук същото ли е. Купих си учебници за 9 и 10 клас на просвета и 2 учебника със задачи. Единият е тестове и задачи за ДЗИ на Булвест 2000, а другият задачи и тестове от 9 до 12 клас за ученици, зрелостници и кандидат-студенти на Регалия 6. Кажете друго нещо ще ми е нужно ли? ![smiley :-)](https://forum.uni-plovdiv.net/Smileys/classic/smiley.gif)
Нужно ти е само да учиш. Няма значение от къде и какви помагала ползваш. Извинявай, че ти го казвам, но си си дала парите на вятъра =) Ако възнамеряваш да държиш матура по биология, просто се старай да е 6.00 и въобще не мисли за изпит. Аз направих така, просто се явих на предварителния за да се подсигуря в случай, че матурата ми не е 6 (резултатите от матурите излязоха след провеждането на предварителния, та исках да си вържа гащите и в случай, че не успея да постигна желаното на матура, да съм наясно какъв ще е характера на изпита). Хубавото в ПУ (за кандидатстудентите) е че няма разлика дали влизаш с изпит или оценка от ДЗИ при балообразуването. Учи си за матурата, аз просто си четях учебниците и решавах стари матури, както и помагалото на Просвета - Матура за отличен (май дори не го реших цялото). Ако държиш все пак да се явяваш на изпит, той е доста подобен на матурата.
Винаги съм се чудела на хората дето купуват сума помагала и тестове. Въпроса е просто да учиш материала и това е =) Успех!
Колкото до минималните балове, не съм съвсем сигурна, но май към 25 или 26, ще те излъжа, но падна доста под миналогодишния. Те май трябва пак ад ги изнесат в архив така че изчакайте.