Дайте сега малко по-сериозна тема.
Аз влязох специалност Инф. с изпит по информатика (в който има задача за програмиране, която изисква знания до структури). Когато бях в 1 курс се учудих много, че уча пак същите неща. Ама нищо не казах, защото нали и другите дето са влезли с матем. трябва да ги научат, пък и нали бях заек и кой ще ме чуе. После, постепенно успях да дръпна с С++ и ми беше много скучно година, година и половина.
Та основните питания са:
1) Защо за хората който са влезли с изпит по информатика не се направи ускорен курс или ако искат да се освободят от упр? С нищо да стана видно, някой да го вълнува, че има хора влезли с това което ще учат. Защото аз се чувствах все едно никой не го е гража (както може си беше),че някой се пънал да учи повече от това, което се учи в училище и че влиза вече знаейки нещо.
2)Защо по принцип (настрана от т.1) не се направи курс за напреднали по С++?Мисля че има хора, които ще се зарадват ако могат още в трети семестър да започнат да учат vectors и maps, а във втори курс threads и примерно VC++. Има избираема "Визуално програмиране с Borland C++ Builder 5", предполагам, че е добра, но тя е специфична.
Горе долу същото важи и за Java.
Е, к`во мислите?