Kakво значи "...тя стана много политизирана"?
Аз също работя за 300 лв и не смятам,че работата ми е по малко отговорна и все пак не се оплаквам.
И стигат ли ви тези 300 лв? Вижте, не може да съдите по собственият си критерий. На вас 300 лв може да ви стигат, но това не значи, че на мен ще ми стигнат. Зависи от много неща. Аз може да купувам продукти, които вие не ползвате и на мен да ми се покачват разходите, а вие не. Може работата да ми е свързвана с повече разходи, ако е далеч от града, може да имам деца и те да са с един родител. Може да живея по наем и т.н. Въобще варианти много. За това става въпрос. Средната заплата трябва да бъде такава, че да задоволи средният човек. 300 лв вече не може да бъде добра заплата. А имайте предвид, че в момента изживяваме най-големият ценови шок от времето на Виденов. Има една проста схема: потърсете в гугъл Национален статистически институт, социални статистики, домакински бюджети, доходи, разходи и потребление на домакинствата, общ разход на домакинствата по източници, по групи разходи, паричен разход на домакниствата и т.н. и т.н. След това пак помислете. Заплатите са смешни за една европейска държава! И не само на учителите, както съм споменала в постовете си, а на масата. И въпросът не е да се оплакваш, а да действаш. Долкото мога да тълкувам действията на учителите със своя протест, те не се оплакват, а принуждават правителството да помисли за тях, показват явно недоволството си от ниските заплати. Не може 20-30 години да работиш при такъв трудов стаж и да получаваш мизерна заплата и то в такива условия - висока инфлация! в същото време някои да глсуват с чужди карти, да карат правителствени коли, да бездействат и да взимат многократно по-голяма заплата. Това че някой е политик не го прави Господ, то Господ поне е скромен и не страда от комплекси...