argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Финансов мениджмънт - хайде да се преброим  (Прочетена 21514 пъти)

Filipo

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 141
  • ФМ

програма, джобен формат за ФМ, 1-и семестър, неикономисти  8-)

http://filipo.hit.bg/promo/FM-NEI-1sem.xls

натискате Принт и зачертавате след всяка седмица  :hihi:
Активен

Filipo

• Неактивен Неактивен
  • ФМ

За завършилите ТУ ще им бъдат признато математиката със сигурност, предполагам и информатиката. В ТУ мисля, че са учили Икономика на предприятието, което е различно от това, което ще се учи в ПУ.  :-)

а как става признаването ? разговор с всеки преподавател или при инспекторката ? Благодаря  :y:
Активен

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 189
    • Направи нужното.... не бъди послушен !!!

При Ели Шишкова се пуска една молба за освобождаване от определена дисциплина и така след подпис от декана си 6 .
Аз утре ще я свърша тази работа.
Активен

rumi_84

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 22

здравейте и от мен. (фин.мениджмънт - 4 семестъра  :-P) приятно ми е да се запознаем!  :handshake:
от прочетеното разбирам, че и тези, които идват от ФМИ би трябвало да могат да се освободят от математика, нали? някой знае ли със сигурност? благодаря...  :-)
успешна година на всички!
« Последна редакция: 12.11.2008, 11:39:52 от rumi_84 »
Активен

Zara_boys

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45

Имали някъкав срок в които трябва да подадеш тази молба за освобождаването по математика.Аз съм учил само икономика не икономика на предприятието в ту нея ще ми я зачетат ли.Благодаря предварително
Активен

• Неактивен Неактивен

Здравейте на всички отново,
Да днес бях при нашата приятелка Ели Шишкова,
за молбите е "РАНО"  край на цитата .
На откриването Тя ще дойде, ще ни раздаде книжките и ще ни обесни всичко което ни интересува .
Достатъчно изчерпателен надявам се бях .
И моля малко милост за колегата Иван в съботата.....
Активен

betsi

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 74

Колко е "рано"?! Нали ако ни признаят математиката (аз съм от ФМИ), би трябвало да не ходим поне на лекциите, няма смисъл. Същото е и за информатиката и статистиката. И друго питане - знаете ли в колко часа ще дойде Шишкова, за да знаем все пак колко по-рано да доидем и ние на лекции? Благодаря!
Активен

• Неактивен Неактивен

Здравей Бетина, ами предполагам, че ще дойде в началото на самата лекция.
Или пък в някоя от почивките, защото знаем няма как да е там преди самата лекция.

Така, че всички на линия в събота сутрин и .....
А лекциите по математика са доста....  ако не се лъжа в 4 или 5 седмица, така че спокойно.
Активен

betsi

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 74

Да, лекциите са доста. Това ми беше мисълта, че няма смисъл след като съм пътуваща и то ежедневно, да посещавам нещо, което ще ми бъде признато. Но...май най-добре ще обясни Шишкова. Благодаря за инфото, GOOD.
Активен

rumi_84

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 22

благодаря за инфото GOOD! До скоро !  :wink:
« Последна редакция: 13.11.2008, 19:48:10 от rumi_84 »
Активен

stefito_pld

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1

8-) 8-)
брей брей Този GOOD , нещо много голяма звезда !
Всеки за нещо му благодари,     ще те видя кой си ти.
 :evil: :evil:
Активен

Icy_cold

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 47

За завършилите ТУ ще им бъдат признато математиката със сигурност, предполагам и информатиката. В ТУ мисля, че са учили Икономика на предприятието, което е различно от това, което ще се учи в ПУ.  :-)

Относно признаването на изпити, мога да кажа споко на всички, миналата година на всички признаха всичко и не се ходеше на лекции. Аз съм завършила ИМ в ТУ и сега ще сам 3 семестър ФМ. От 1-вия и 2-рия семестър на тези завършили ИМ в ТУ ще им признаят матаматиката, икономикса, Основи на мениджмънта, маркетинг, финанси, счетоводство и имаше още два други предмета, които се признаваха, ама сега не се сещам, кои бяха.
Подаването на молбите беше до около 10 декември и в рамките на 10 дни излизаха резултатите.

Айде успех на всички!
Активен

• Неактивен Неактивен

Всеки за нещо му благодари,     ще те видя кой си ти.

Сега пък е мой ред да благодаря на Icy_Cold за инфото.
Активен

Filipo

• Неактивен Неактивен
  • ФМ

Благодаря и аз на Айси_Колд, но ИМ е единствената специалност в ТУ, където се малко повече икономика. Ще видим на всички останали дали ще признаят поне някои икономики.

Иначе на мен Ели Шишкова ми обясни, че математиката и информатиката (която предполагам е 2-ия семестър) ще ния признаят на 100%. За икономиките трябва да се види точно как са се водили нашите дисциплини, но каза да пишем всичко в молбата и да се надяваме :) За тези, които на сигурно ще бъдат признати не е нужно да се стъпва на лекции :) За икономиката ще видим  :roll:

Що се отнася до утре, не каза час, но се "хвалеше" по телефона, че има да раздава 410 парчета  :-D И евентуално ще дойде на лекциите когато има възможност, съобразено с останалите нейни специалности.
Активен

• Неактивен Неактивен

Ей видяхме се днес...
Активен

алексос

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3

колеги.от къде ще търсите темите които ни дадоха.ако имате нещо молиа да ми ги пратите.плаща се.във пиене,яадене.както кажете
Активен

iwanowa

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 65

Благодаря и аз на Айси_Колд, но ИМ е единствената специалност в ТУ, където се малко повече икономика. Ще видим на всички останали дали ще признаят поне някои икономики.

Иначе на мен Ели Шишкова ми обясни, че математиката и информатиката (която предполагам е 2-ия семестър) ще ния признаят на 100%. За икономиките трябва да се види точно как са се водили нашите дисциплини, но каза да пишем всичко в молбата и да се надяваме :) За тези, които на сигурно ще бъдат признати не е нужно да се стъпва на лекции :) За икономиката ще видим  :roll:

Що се отнася до утре, не каза час, но се "хвалеше" по телефона, че има да раздава 410 парчета  :-D И евентуално ще дойде на лекциите когато има възможност, съобразено с останалите нейни специалности.
Завършили Индустриален мениджмънт в ТУ, се освобождават от почти всички изпити от първата година. Т.е. остават само Стопанска история, Икономика на труда и Икономически теории. Освобождаването става чрез подаване на молба за освобождаване, купува се от книжарницата. Не са нужни разговори с преподавателите.  :wink:
Активен
Повечето хора използват първите години от живота си, за да съсипят последните.

Garfield

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 16

А някой знае ли да ще се освобождава от изпита при Попчев - "Капиталови пазари", ако съм учила "финансови пазари" пак при Попчев преди една година?  :s:
Активен

marsi

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3

Здравейте и от мен! :handshake: И аз съм 4 с.
Активен

• Неактивен Неактивен

Ох хххх тези освобождавание,
защо не дойдете днес и не го попитате директно ....
дали и как може да се освободите???
Активен