argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Защо IE 7 СМУЧЕ демек е пълна повърня :) УЖАС  (Прочетена 9536 пъти)

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page

ВудуМен не е супер маниак! Съгласен съм! Ти си УЛТРА МАНИАК!

Приеми го като комплимент!

И споко - още 1997-ма с Динко Георгиев на 32 МБ рам с Win95 се кефехме на NetScape 2.01 и си го бяхме регистрирали дори - беше платен про версията, ама за Университета успяхме да го регнем хем без crack, хем без пари! (издействахме лиценз някакъв - проверяваха ни или пращахме писмо в плик, нещо от сорта). Бе тъпни... Така че не съм любител на IE 6, но и IE 7 няма да си сложа скоро. Ползвам си FF 2.0 / Opera за проблемните сайтове.

------

Проверих - 46% IE 6 все още - много голям процент, за да се игнорира лесно!
« Последна редакция: 16.01.2008, 22:30:40 от Светослав Енков »
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die

мисля че беше netscape 4.6 като го видях и започнах да го ползвам вече не си спомням защо го ползвах и какво ме кефеше в него предполагам нищо после минах на мозила с синята модерн яка тема въпреки че бях първо с 64мб рамец после с 192 яко си ползвах мозила и до ден днешен въпреки че на работа сам с 3ghz и 2гб и си пускам по 2 еклипса пак си пускам ффокс.

Енков окй да има слепи хора да окй няма софтуер за тях
защо ползвам фирефокс : има плуниги : firebug ( да не говорим че поне има и еррор конзола по дефаулт ) и proxy switcher а и изглежда по красиво :) както се видя на скрииншота.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page

По-красиво от грозния ми Maxthon 1.6 over IE 6 няма!!!
Кой с квото свикне!

Иначе и моя FF 2.0 е с 100 плъгина и се ползва при нужда!
Активен

NeshtoSeSluchi

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 209

На нас, мнозинството, не ни пука какво мислите вие от малцинството. Така работи демокрацията. Може да си измисляте колкото си искате (малцинствени) стандарти. На нас не ни пука и не ни засяга. Разбира се ако вие от малцинството един ден станете мнозинство (в което се съмнявам) ще преразгледаме позицията си. До тогава моля МЛЪКНЕТЕ защото не ни пука.
Активен
Форум на свободата в ПУ: http://smfc.xaxa.eu

Иван Енев

• Гост

ВудуМен не е супер маниак! Съгласен съм! Ти си УЛТРА МАНИАК!

Приеми го като комплимент!

И споко - още 1997-ма с Динко Георгиев на 32 МБ рам с Win95 се кефехме на NetScape 2.01 и си го бяхме регистрирали дори - беше платен про версията, ама за Университета успяхме да го регнем хем без crack, хем без пари! (издействахме лиценз някакъв - проверяваха ни или пращахме писмо в плик, нещо от сорта). Бе тъпни... Така че не съм любител на IE 6, но и IE 7 няма да си сложа скоро. Ползвам си FF 2.0 / Opera за проблемните сайтове.

------

Проверих - 46% IE 6 все още - много голям процент, за да се игнорира лесно!
Не знам защо държиш да ми казваш ВудуМен, предполагам това е твоя екцентричност. На същото отдавам и желанието да пишеш твърде много удивителни, капс и думата "маниак" да ти звучи като комплимент.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page

Хубаво де, Иване, ти пък за какво само се дразниш, а? Кажи си, че не искаш да ти казвам Вудумен и няма. Аз така съм си те запомнил. Виж, че на Joke казвам пък Найден, например.

Ми тва е форум бе, човек - ти успя ли да накараш Стилгар да пише на кирилица? (Не че си го карал, ама айде накарай го, де!)

Удивителните ли ти пречат? В един друг форум един отворко ми се ядоса, че съм му направил забележка, завършваща с 3 (три) удивителни и изписа 100 реда против мен, и накрая ми се извини, де.
Активен

Емил Дойчев

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 278

Найдене пак си се изказал....

Какво му е сега пък на IE? Дори IE7 е перфектния браузър :)

Това, че <script> тага в HEAD-а не може да се самозатваря го знаем от много време. Е, от време на време го забравям и аз.

Ако го генерираш с JSP, което е в XML формат, трябва да сложиш някакъв коментар между отварящия и затварящия таг защото иначе в HTML се генерира със самозатварящ се таг. Например, ето така:

<script src="..."><!-- 2-3 думи за самата библиотека --></script>

В HTML кода коментара естествено не се генерира.

Просто и безболезнено. Защо трябва да плюеш по иначе прекрасния браузър :).
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

а ве ужасен е но :) не ми се дават още няколко примерас който се сблъсках свързани с css/JavaScript за последния месец.
Активен

Емил Дойчев

• Неактивен Неактивен

Примери колкото искаш. Проблема не е в това, че IE "леко" кръшка от стандартите в някой случаи. Проблемът е в начина ти на мислене.

Просто трябва да си убеден че продуктите на MS са най-добрите и всичките ти софтуерни проблеми ще свършат. Това е като да си влюбен... Колкото и недостатъци да има обекта на чувствата ти - не ги виждаш.

Та промени си начина на мислене и ще видиш какъв прекрасен браузър е IE и колко досадни са останалите :) Тогава и с лекота ще приемаш някой от тъкностите му.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page

Найдене, за борбата с такива ужасни примери получаваме все по-високи заплати, батковото!

Дпбре че не се сбъднаха много, много предсказанията от едно време за визуалните езици за програмиране от 5-6 поколение, дето всичко се описваше или на естествен език или само с диаграми и бяха предсказали, че програмистите ще изчезнат като професия? А пък, кой знае, може да е заговор на самите програмисти да има такива изчанчалъци, за да не изчезнат програмистите, хихи...

Емо, не е нужно да е влюбен в MS продуктите, просто да не ги приема по презумпция за "смучещи", защото любимият му Firefox и той си има кусури, ама както знаем, на малките деца, когато са нашите, им прощаваме белите, ама на чуждите - не!
« Последна редакция: 21.01.2008, 10:44:17 от Светослав Енков »
Активен

Емил Дойчев

• Неактивен Неактивен

Дпбре че не се сбъднаха много, много предсказанията от едно време за визуалните езици за програмиране от 5-6 поколение, дето всичко се описваше или на естествен език или само с диаграми и бяха предсказали, че програмистите ще изчезнат като професия?

А тук грешиш. Найден може да ти разкаже за едно средство, което май генерираше код (GUI и други неща) само от use case диаграма, ако не се лъжа :), но това е за друга тема.

Емо, не е нужно да е влюбен в MS продуктите, просто да не ги приема по презумпция за "смучещи", защото любимият му Firefox и той си има кусури, ама както знаем, на малките деца, когато са нашите, им прощаваме белите, ама на чуждите - не!

Ок, съгласен съм, но го разбирам. Аз имам неговото отношение към Firefox. За останалите браузъри дори нямам мнение  :roll:
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page

Емо, за тия средства говоря. Имаше Visual Age май на IBM и т.н. Думата ми е, че не се наложиха и не излезнаха от нивото новост. Иначе не ми припомняй как се пише на чисто API ти да си задаваш координатите на всичко в позиции и пиксели, че и такова сме писали доста - под ДОС за Turbo Vision - по едно време и там изникна един визуален дизайнер и се кефехме много.

Та думата ми беше, че тия визуални хави са само за една част от програмата на практика. Макар че според мен вече може да се направят и доста по-визуални неща. И елементи на AI да се заложат и по-големи библиотеки от случаи и действия. Бъдещето ще покаже.

Допълнение!

"InfoWorld is reporting that on February 12th, Microsoft will roll out Internet Explorer 7 through Windows Server Update Services to all systems - regardless of whether or not the update had been requested previously. The piece also mentions ways to prevent the update from occurring, for sysadmins who do not want to use IE7 on their systems. Microsoft claims that the decision was made due to 'security concerns'."

ГАДОВЕ СМОТАНИ!
« Последна редакция: 21.01.2008, 17:47:34 от Светослав Енков »
Активен

Емил Дойчев

• Неактивен Неактивен

Емо, за тия средства говоря. Имаше Visual Age май на IBM и т.н.

Тц. За нещо ново ставаше въпрос. Дето само му казваш какво ти е хрумнало и то всичко само прави. Ама като помня колкото овца... Найдене кажи как се казваше тази благинка.

Допълнение!

"InfoWorld is reporting that on February 12th, Microsoft will roll out Internet Explorer 7 through Windows Server Update Services to all systems - regardless of whether or not the update had been requested previously. The piece also mentions ways to prevent the update from occurring, for sysadmins who do not want to use IE7 on their systems. Microsoft claims that the decision was made due to 'security concerns'."

ГАДОВЕ СМОТАНИ!

Ха честито! Ще си смените вие "начина на мислене"  :hihi:
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

Значи тула се казва http://www.andromda.org/ и не е нов :) генерира от клас диаграми Database Script,Hibernate mappings, SPring DAO и какво ли не :)
да има и възможност от UseCase i Activity да генерира View layer-а на приложение на Struts 1 :) Безплатното Тулче за рисуване на класове се казвa Magic Draw Community Edition.
такам ся по темата за изчезналите програмисти и стандартите и странностите на разни продукти тях винаги ще ги има все пак има цяло море от GSM и GSM Vendorи така че ехеееееее тепърва борбата за кое къде работи започва.
За влюбването - може би си прав да не споря че Windows е наи удобната операционна система и да бих искал да си ползвам само нея (докато я има) ама за ИЕ .. блякс както и да е днес четох статия че в IE 8 нещата уш ще са по добре.
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die

ето го и въпросния модул за стрътс дето никога не съм го виждал на живо че иначе може да се депресирам :) :
Bpm4Struts Cartridge
This howto will teach you how to model your presentation layer.
Bpm4Struts is a cartridge that is able to generate Struts code from activity graphs and use-cases. This guide briefly explains the way you should approach and eventually model your application's architecture
http://galaxy.andromda.org/docs-3.1/andromda-bpm4struts-cartridge/howto.html
Активен

Васил Тошков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 46
  • Информатик
    • SEO

@Енков - Случаят със сайта за хора с увреждания според мен е едно голямо изключение. Разбира се, че трябва да върви навсякъде. За целта предлагам да се използва по-семпъл дизайн и да се избягват изгъзици.

Но проблемът с IE6 и стандартите е огромен, защото в повечето случаи трябва да заобиколиш стандарта, за да тръгне сайта на IE. Но струва ли си, като след 2 години IE6 ще е рядкост и ще се използва на 1-2% от компютрите?

За сметка на това обаче "счупения" код си остава и един ден, когато всички са на браузъра X, който спазва всички стандарти и върви на всякакви устройства като GSM-и и подобни, и сайтът ще се криви.

А това е стандарт и затова е стандарт - да се спазва. Който не го спазва - вън. А стандартът предлага една концепция за писане на код, която е супер достъпна. Няма таблици, няма картинки, няма нищо. HTML е само текст и той се форматира с CSS.

Сайтът без стил изглежда като добре структуриран документ. Така изглежда и за търсачките. Какво по-хубаво от това!?

Активен

sondata

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 284
  • Angels cry and devils lie The world is our stage
    • Локомотив Пловдив - това сме ние!

IE е пълна помия на n-та степен, при n клонящо към безкрайност. Няма човек, който се занимава с Web и да ти каже нещо по-различно. Особено пък IE6... ЕГА МУ УВЕХНАТ DLL-ТЕ  :-D
Активен

Радо

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 99

Но проблемът с IE6 и стандартите е огромен, защото в повечето случаи трябва да заобиколиш стандарта, за да тръгне сайта на IE. Но струва ли си, като след 2 години IE6 ще е рядкост и ще се използва на 1-2% от компютрите?

Е затова дойде седмицата. Там вече си личат поразиите.  Файърфокса ги прикрива.
 Има си и мизерии 7-цата. Например - празна js функция и всичко под нея не се интерпретира.
ПП: FF rullzzzz  :-)
Активен

Емил Дойчев

• Неактивен Неактивен

...Но струва ли си, като след 2 години IE6 ще е рядкост и ще се използва на 1-2% от компютрите?
IE6 - да, рядкост ще е особено ако наистина MS update-нат до IE7 без да питат повече. Но спецификите по-принцип продължават и в IE7, а вероятно и след това. Въпреки това според мен IE ще си остане масовия браузър още дълги години поради успешната маркетингова (или както там се нарича) политика на MS и никак няма да е далновидно да се пренебрегва точно този браузър от web developer-ите.

А това е стандарт и затова е стандарт - да се спазва. Който не го спазва - вън.
Ама ти наистина си оптимист :)
Активен

Димитър Димитров

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 213

Цитат
Въпреки това според мен IE ще си остане масовия браузър още дълги години поради успешната маркетингова (или както там се нарича) политика на MS и никак няма да е далновидно да се пренебрегва точно този браузър от web developer-ите.

Съгласен съм с emil. Иначе не съм позвал ИЕ 7 (свикнах си на ФФ). Но дори (ИЕ която и да е версия) да е най-голямото лайно, то ще е най-голямото и най-ползваното лайно, защото се налага. Следователно искайки или не, девелопърите ще трябва да се съобразяват.