Ами това, което се случи е в резултат от факта, че някои преподаватели не осъзнават и за тяхно най-голямо съжаление никога няма да осъзнаят, че са в аудиторията заради студентите, които са ги удостоили с честа да им посетят лекцията. Конкретния повод бе факта, че по невероятно циничен и недостоен начин катедрения съвет отказа да разгледа жалба от студенти, които искаха да изкажат своето крайно възмущение от начина, по който Мирослава Янова се отнася към тях. На студентите бе отнето правото на глас и бе наложена цензура, нещо което не съм вярвал, че може да се случи точно в тази катедра. С една дума срам и позор , с който доц. Томов не се съгласи и напусна катедрата. Той бе един от малкото преподаватели в тази катедра, който има човешко отношение към студентите и за когото думата колега наистина има някакъв корелат в действителността. Аз лично безкрайно много съм разочарован от отношението, което катедрения съвет показа към нас студентите. Наистина получихме един добър урок по "хуманитаристика след смъртта на студента" ако мога да си позволя да перефразирам доц. Деянов. Социолози да се опитват да цензурират социолози - тъжна етнометодология.
P.S: We are not brick in the wall ...