Сигурно има много подобни теми, но просто с тази програмка не се издържа. Гледам специалностите и като човек, който досега се е занимавал само с приложно програмиране, погледа ми се спира единствено на "Изграждане на динамични Web-сайтове с HTML, ASP и ADO" и "PHР – езикът на интернет (Практикум)" . Да кажем че останалите 14 дисциплини са ориентирани към специалностите Математика, Приложна Математика и Математика и Информатика .. сметката е ясна. Ясно че математиката ни тренира главите, но това са избираеми курсове в които оценките се пишат - всички знаем как. При това условие все ми се струва, че може да се направят курсове, на които поне да се кефим - ООП за нещата които не са казани в лекциите, програмиране, проектиране и "Едновременно намиране на нулите на полиноми" (доц. Макрелов
). Ако поразгледам още малко дори "Оптимизационни задачи в процеса на разпознаване на образи" изглежда добре. Защо програмата трябва да е толкова измъчена? Защо хора които не се интересуват от програмиране взимат местата на другите, само защото името на дадената дисциплина им се струва по-готино? Какви са тия икономически и секретарски курсове ? Четейки анотациите все повече изглежда, че има за всекиго по нещо. Всичко нагоре си е чист флейм, молбата ми е на страницата с анотацията на всеки курс да пише към коя специалност е ориентиран ! Защото има страхотни математики за специалност информатика, които пропускаме заради смотани имена и записваме ... използване на Calc в смятане до 5-ти клас!