Съгласен с мненията на Найден и Алекс. Аз гледам конкретният случай, а не разсъждавам общо кое би било окей. Да, както се изказаха и Светльо, и Тодор, че вербуването за някоя фирма не е толкова лошо. В крайна сметка, ако хората получат знание и работа и те печелят и фирмата печели. По съществената част от въпросът е как това беше направено.
Найден е прав. Видях как тълпата вися часове за записване и в последствие, когато повечето се записаха се установи, че ще има ново записване и първото такова не важи. Разбира се новото записване е седмица след като записването за всички други избираеми е приключило - хората увисват и само са им изгубили часове от времето. Имайки предвид, че доста студенти работят и са се добрали някак до факултета, с цел записване в уречен час, а после са им казали, че е невалидно, се вижда ясно каква подигравка е това с тях. След теста при второто записване, което е последна спасителна сламка за мнозина да се запишат на нещо, което биха учили с удоволствие, се подбират хората за курса (15-тина човека, ако не ме лъже паметта). Дори май числото е по-малко от обявените места. Пак хора увисват. Дори не се допускат, дето се вика да слушат, щото места има, а се дава възможност само на 15-те човека.
Другата страна на въпроса е това, че явно се определя институцията на факултета като средство за набиране на евтина работна ръка. Казвам евтина по мое усмотрение и няма да влизам в спор с никого. Фирмата не плаща. ФМИ-то какво печели? Хората, искали да се запишат на курса какво печелят? Не знам какво печелят те, но ще ви кажа какво губи ФМИ. Губи уважението на студентите си, защото тая дисциплина е във ФМИ с позволението и подкрепата на ФМИ и въпреки това са се получили такива неприятни неща.
Подчертавам, че написаното е мое лично мнение. Не съм се записал и не съм имал желание да се записвам на тази избираема, но случилото се покрай нея ме подразни.
Поздрави,
Антоний