Днес ходих на интервю за работа! Питаха ме дали ще запиша магистратура. Аз отговорих, че най-вероятно да, но няма да е в ПУ, защото не съм много доволна. Защо ли? Имах изпит при доцент Консулов (и не само при него, разбира се, но това ми е най-пресният спомен). С чиста съвест си признавам, че уважавам този човек, ходила съм редовно на лекции, беше ми интересно....уважавах го. Днес - 20 дни след изпита - разбрах оценката си. Имам 2 по финанси, защото реших, че ми е интересно да уча и просто не обичам да преписвам. Но както в много случаи това не помага. Видях, че отличниците в курса имат двойки. Защо ли? Едва ли е защото са решили да учат... Според мен това , защото са забравили да си купят handsfree. Хората, които преписваха, имат шестици и надолу до 4, разбира се. Хората, които решиха да учат, имат двойки. А иначе по време на изпита уважаемия доцент казваше: "При мен не може да се преписва. Ще Ви хвана, ако преписвате и няма да можете да си вземете изпита" и се разхождаше спокойно между handsfree-тата. Поне малко по-ниско самочувствие, като не познавате новите технологии, доценте!!!
Скъпи студенти, научете се да преписвате! Това е начинът да наберете необходимите кредити - нали знаете, че имате нужда от тях, за да завършите или Бог знае за какво са - сякаш някой ти обяснява.
Акредитация ли? Ще Ви докажа, че не лъжа за ученето си: аз съм сред първите, на които се разчита, че ще отидат на акредитацията ... забавно, нали! Е няма да отида. Цял живот се опитвам да не бъда лицемерна...сега защо да почвам. Да бях почнала от първи курс да преписвам по макроикономика освен ... Да, доцент Замфирова е много приятна, ама защо трябва да уча, като мога да препиша. Да ходят тези, които имат шест по финанси, защото знаят как се преписва с handsfree и имат интерес ... Аз вече го изгубих... Няма оправия с този университет! Разберете, настоящи и бъдещи студенти, научете се да преписвате! Ако не успеете, разбира се, ПУ ще Ви научи. Виждате аз как и защо ще се науча...
Да не забравяте да се гордеете с университета си, все пак това е нещо важно, на което ще се научите - да преписвате няма да ви помогне да си намерите хубава работа, някой ден ще кажете "имам хубави оценки в ПУ" и едва ли ще се гордеете, че сте ги изкарали с преписване освен ако не се хвалите като тарикат.
То се е видяло, че в ПУ така трябва да се процедира. Всеки сам прави избора се, но тук те поттикват да го вземеш в посока на пищовите. Да живее ПУ с преподавателите, които не са се научили да преписват и затова са решили да късат нас, а не другите! Супер. Честито на кандидат-студентите!