За какво сте се записали биолози като нещете да отивате на практиката, и то теренната. Би трябвало да знаете, че биологията горе-долу е мръсна работа. Но може би и гнуслива.
Ами Сашо затова съм се записала МОЛЕКУЛЯРНА биология,защото ми харесва да работя в лаборатория и да се занимавам с гени,а не да гоня триметрови змии,които хапят до кръв.
П.С.Била съм няколко поредни години на почивка на Царево и не искам да се връщам там в никакъв случай.
Ееееееее, Нели ти къде ги намираш тези триметрови змии, които хапят до кръв? Ужас!
Стига бе... Както казваше проф. Ангелов - повечето от вас не го познават, тъй като отдавна е пенсионер, но аз бях един от многото щастливци, на които е преподавал - "Вие сте биолози. Не трябва да ви е страх от нищо живо!". Прав е човека! Ти натъртваш на МОЛЕКУЛЯРНАТА част, но пак си е БИОЛОГИЯ. И според мен не е нормално да има биолози, които да се страхуват от змии или паяци или насекоми или каквито и да са животинки... (Ани сигурно ще се съгласи с мен тук (не се и съмнявам - жалко че вече почти не влиза във Форума)...
)
А за протокола - най-голямата змия срещаща се в България е "само" два метра и десет сантиметра и това го приемай като по изключение... Рядко се намират такива ексемпляри.
Колкото до хапането - да хапят, но това също се случва радко - само ако си невнимателен или както обичам да казвам аз - само ако им позволиш!
И понеже мен са ме хапали ще те успокоя, че усещането не е по-страшно от убождане с игла. Не боли бог знае колоко и най-много да има две-три капки кръв... Малко лирично отклонение, но херпетолог съм все пак - предполагам че ще ме извините!
А и за Царево - страхотен град! На мен много ми харесва. А и друг път съм казвал, че района около Царево е невероятен по своето биоразнообразие и близостта на Странджа се главните предпоставки летните практики да се провеждат именно там.