argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Правила за използване на форума  (Прочетена 5237 пъти)

NG

  • Модератор
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 20

1. Общи положения

1.1 Това е официален форум на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, като информацията публикувана в него не следва да се тълкува като официална.

1.2 Форумът има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители. Информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят, да се срещнат хора с общи интереси и да има ползотворни материали и дискусии.

1.3 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и пряка реклама, политическа агитация и др. подобни.

1.4 Настоящите правилата са в сила за целия форум.2. Теми и постове (коментари/отговори)

2.1 Писането на български език с кирилица е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

2.2 Новите теми се пускат в съответстващия им форум.

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно и да описва съдържанието на самата тема.

2.4 Форумът е снабден с търсачка, като употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата. Тяхното наличие е доказателство за изчерпаност на темата и същата ще бъде затваряна.

2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай".

2.7 Не са желателни безсъдържателните или необосновани мнения.

2.8 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Информирай модератор", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде редактирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели.

2.9 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

2.10 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

2.11 Всички мнения и коментари, публикувани тук, изразяват личното отношение на потребителя и той носи цялата отговорност за него. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители на форума, администрацията му или Пловдивския университет.

2.12 Всяко мнение, предоставено тук е пуснато доброволно от автора му и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре. Ако не е упоменато, че поста съдържа текст, който е обект на авторското право или че ползването му без разрешение е нежелано, то текстът ще бъде третиран според Лиценза за свободна документация на ГНУ. Ако мнението или материалът публикуван от вас не е ваше дело, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника (визират се статии, цитати от научни трудове и др. подобни).

2.13 Забранено е публикуването на лична кореспонденция (лични съобщения) във форума без съгласието на двете страни участвали в кореспонденцията, както и всякаква форма на лични данни извън официално публикуваните в настоящия форум (снимков или друг материал засягащ личния живот), когато това може да е в ущърб или да служи за дискредитация на някоя от двете страни. Ако това стане, то по желание на ощетената страна такива постове ще бъдат изтрити без предупреждение.

2.14 Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете.

2.15 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на тези правила, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, е добре да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

2.16 Модераторите имат право да променят, преместват или изтриват постове по всяко време, когато същите не отговарят на посочените изисквания.

Особени разпоредби


2.17 Форум "Public" е отворен за общи дискусии като политика, музика, забавления, спорт, изкуство и пр.

2.18 В същия всеки може напълно свободно да поставя своето мнение и да предлага тема за дискусия, но същевременно с това не бива да накърнява нечий права, както и да излиза от границите на добрия тон.

2.19 Форум "Public" подлежи на модерация, но само когато това е наложително. Самоволното модериране подлежи на санкция от страна на екипа поддържащ форума.

2.20 В случаите на т. 2.19 всеки потребител на форума може да съобщи на модераторите или администратора за допуснатата нередност от страна на модератора.
3. Потребители

3.1 Текста, респективно картинката в подписа, както и аватара на всеки потребител трябва да отговарят на същите условия, както и постовете.

3.2 Потребители, които не спазват горепосочените правила ще бъдат предупреждавани.

3.3 За всяко от горепосочените нарушения, потребителят получава предупреждение. При набрани 3 предупреждения, временно се забранява достъпът на потребителя до форума. Всеки опит да се заобиколи временната забрана, ще бъде последван с постоянна забрана. При по-сериозни нарушения, администратора може да изключи потребителя за постоянно.

3.4 Изключение на правилото за 3-те предупреждения има ако потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, модератор или Администратор - това ще доведе до постоянен и незабавен бан.

3.5 Администраторът и Модераторите си запазват правото да променят тези правила.Когато ние, като отделни индивиди, се подчиняваме на законите, които ни наставляват да постъпваме по един или друг начин с оглед на благото на общността като цяло, с това косвено помагаме да се увеличи щастието на всички човешки същества.


Активен
Ангел Димов
специалност Психология

Поздрави от
         The Bash Master Club