argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: ИЗЛОЖЕНИЕ от доц. д-р Кирил Хр. Коликов относно учебната дейност във ФМИ  (Прочетена 7351 пъти)

iliadev

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 174
  • Когато има толкова случайности,търси закономерност
    • Хасково

Какво правят апатичните и незаинтересовани студенти във ... втори курс?
- Секс ...  :haha:

А добро образование се прави с много пари,а многото пари защо да се влагат в образованието като могат да се откраднат. А и само в България броя на влезналите студенти е почти равен на броя на излезналите, в нормалните страни "годните" студенти се отсяват и до 3-4 курс отават едва 30-40% от влезналите (незнам точни цифри). Така хем студентите са заинтересовани, хем преподавателите им високоплатени и квалифицирани. Не може на мен, примерно да ми преподавата професор и да ми чете лекции от презентация за основите на С++, а нещо много по-сложно да ми го води асистент ...
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page

Каквото са правили и в първи курс! Не ме питай, моля те, защо са минали във втори курс...
Активен

bleit

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 46

Съгласен съм за "дифузията". Но има един ... тежък въпрос, на който отговор и не искам. Какво правят апатичните и незаинтересовани студенти във ... втори курс?
Явно си взимат изптите  :-D
 Въпреки, че минаването от втори в трети курс е доста по-трудно от минаването от първи във втори.
Активен
hardcore простак

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page

Малко да разведря със следния стар виц:

Американските тайни служби решили да изпратят шпионин във военното училище в Долна Митрополия. След 3 дена шпионина бил хванат и екстрадиран обратно в Америка. Шпионина дал следното обяснение:
- Ами, на лекции, всички спят - само аз пиша и внимавам и затова ме хванаха.
Изпратили втори шпионин, по-квалифициран. След 3 седмици и него го хванали. Той обяснил:
-В лекциите всички спят - и аз спя. После обаче като се наспят всички бягат от часовете - само аз не бягам и затова ме хванаха.
След дъли тренировки, изпратили трети шпионин. След един месец обаче него също го хванали.
-Абе, в лекциите - спя, после всички бягат - и аз бягам, обаче като се приберем по стаите си, всички цакат карти и табла - само аз си уча лекциите и затова ме хванаха.
След дълги съвещания Американците решили да изпратят най-добрия си шпионин... Него го хванали след 3 месеца... На въпроса защо и той се е издънил, шпионина обяснил:
-Абе, в лекциите всички спят - и аз спя, после всички бягат - и аз бягам, като се приберем по стаите си, всички цакат карти и табла - и аз цакам. Обаче като дойде сесията, ВСИЧКИ СИ ВЗЕХА ИЗПИТИТЕ - САМО АЗ НЕ МОЖАХ...
« Последна редакция: 14.08.2008, 09:22:28 от Светослав Енков »
Активен

Veska Noncheva

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45

Edin primer kak umnite hora reshavat tezi vyprosi:

Coelli T.J. (1996) “Assesing the Performance of Australian Universities using Data Envelopment Analysis”, University of New England.
Coelli T., Rao D., Battese (1998) “An Introduction to Efficiency and Productivity Analysis”, Kluwer Academic Publishers

:-)
Pozdravi,
VN
Активен

ink

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 7

Съгласен съм за "дифузията". Но има един ... тежък въпрос, на който отговор и не искам. Какво правят апатичните и незаинтересовани студенти във ... втори курс?

Бият си главата в стената и се чудят защо си дават парите,като лектора влиза за пръв път и казва следното: "Аз като ви гледам тук, от вас няма да стане нищо друго- едни прости драскачи! " След което чухме името му.Еми този лектор ме е загубил като публика още на първата секунда.
А друг пример лектор във ФМИ казва: да ви кажа ли това откъде идва(става дума за извеждане на формула)? НЕ няма да ви кажа за да тънете в безпросветна тъмнина!
Може би аз в негов стил трябва да кажа -аз няма да си плащам таксите за да тънете вие в мизерия.
Това малко ми изглеждаше като комунистически стил когато са казвали - дръж го на тъмно за да му бъде светло.
« Последна редакция: 22.08.2008, 19:04:29 от ink »
Активен

Тодор Величков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 63

А друг пример лектор във ФМИ казва: да ви кажа ли това откъде идва(става дума за извеждане на формула)? НЕ няма да ви кажа за да тънете в безпросветна тъмнина!
На мен по скоро ми прилича на евентуално моментно забравяне от страна на лектора какво е искал да каже и в опит да се измъкне от неловката ситуация малко ви е наредил  :hihi: Може и да греша разбира се, все пак несъм бил на въпросната ситуация, но представяйки си го четейки поста ти това ми идва на ума  :-D
Активен

Георги Фурнаджиев

• Гост

Бе то моментно забравяне се отмоментва след 20-30 секунди ... минута максимум. Ако не стане или ти е нестабилно това, което преподаваш или (според възрастта) е от балкона на третия ред или е от ... хм ... склероза ... :-)

Иначе това за безпросветната тъмнина е весело  :-)
Активен