и моето мнение...
по първата страница
- бих предпочел по-наситени цветове - не толкова убити и може би по-топли: жълто, оранжево, червено...;
- синьо и жълто бих смесил, а не отделил на две части: само синя и само жълта, както е сега;
- тази снимка по средата (на Паисий) хич не й е мястото по средата на текстовете - все пак това е лого, което трябва небрежно да се покаже, а не да се изтупти в средата на най-важното;
- бих опростил първата страница като НЕ дублирам линковете - дефакто повечето линкове (ръководство, факултети, филиали и колежи, обучение, изследвания, звена, документи) са дублирани. Така или иначе посетителя губи първоначалната страница веднага след първия клик някъде - тогава защо му е да се обременява и запомня нещо, с което се сблъсква само веднъж?, а и от друга страна първата страница трябва да му хареса и предразположи за насетне....
извътре
- след като се избере някой от линковете: ръководство, факултети, филиали и колежи, обучение, изследвания, звена, документи е добре в дясната част да има текст, иначе стои празно и някък безмислено да се кликва;
- ръководство: трите страници: Ректор, Заместник-ректори и Помощник-ректор ТРЯБВА да са с ЕДНАКЪВ формат, ЕДНАКЪВ шрифт и всичко да е еднакво на външен изглед - това го казах преди няколко месеца, явно е подценено, но не пускайте страницата официално преди да го оправите, много е нелепо наистина.
- факултети: (1) информацията не е попълнена, (2) адресите за специализираните сайтове ТРЯБВА да завършват вече на uni-plovdiv.bg, къв е смисъла да обявяваме стара информация и след 1-2 месеца отново да анонсираме новата?
- филиали и колежи: Тези страници също трябва да изглеждат еднотипно (както при факултети) + Филиал - гр. Смолян едната снимка не се показва.
- обучение: таблицата за "Специалности" и другите таблици в сайта трябва да са еднотипни + "Бакалавърски програми" липсва информация - такива менюта (които са празни) е по-добре да ги няма или да пише нещо
- Изследвания: като се спазва логиката за менюто от ляво, защо тук не е спазена: предлагам да отделите изследванията за отделните факултети по факултети, а не накуп в един дълъг TXT файл. Това ми напомня на copy-paste от някой на който не му пука!
- звена: празни страници, отново различен формат (трябва да са еднотипни) + защо линка за библиотеката сменя лявото меню???
- документи: нужни са 3 допълнителни клика за да стигнеш до решение на АС - напълно излишно. Направете го сле избот на "документи" да се показва в лявото меню нужната информация.
Съжалявам за леко нервния тон, но повечето от тези корекции ги пусах преди месеци, а не са взети в предвид. Мнението ми за страницата е добра структура и замисъл за уни сайт и пълнене на информация през пръсти. Напълно съм против да се пуска такава страница ако не се вземат в предвид белейките ми от втората секция по-горе: (извътре)
С моя опит по правене на страници, ако имам текста, който трябва да се въведе - това е работа точно за няколко часа в рамките на един ден................. NO COMMENT