argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: За държавния изпит по бълг.литература  (Прочетена 1972 пъти)

pery

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4

Колеги, някой знае ли повече за това как протичат държавните изпити по литература.Какви теми се падат на какво се държи най-вече и как протича самия изпит?
Активен

pery

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
Re: За държавния изпит по бълг.литература
« Отговор #1 -: 18.07.2008, 11:26:56 »

Никой ли не знае как протича държавния изпит ?............
Активен

malkata rusalka

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3
« Отговор #2 -: 15.08.2008, 17:45:58 »

Здрасти. Държ. изпит по Бел е 4 часа. Темата и по лит. , и по бълг. се тегли от студенти. Аз бях на 3 юли, но не бях учила и си тръгнах , нищо не съм писала. Темата по лит. беше Л.Каравелов, а по бг- Исторически развой на българската звукова система. Аз сега уча за 25 по езикознание и ще видим какво ще стане.Ами това е . Ако има нещо, което те интересува още питай. :-)
Активен

zlatina_trapoklovo

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6
  • Обичах, следователно живях!
« Отговор #3 -: 21.08.2008, 14:59:31 »

здравейте  :-) и аз тази година ще имам държажен изпит и съм подобаващо притеснена, чух, че има много малко време за подготовка след свършване на редовните изпити... :? мамка му!интересно ми е дали само троика е единствената спасителна опция, защото със сигурност е страшно обемист матеряла, а въпросите под формата на какжо са, просто каравелов или е посочен конкретен проблем?...ако е възможно някой да каже :-)
Активен
...вярвай - пролетта ни
недосънуван сън не ще остане
и ти при мене ще се върнеш пак!...

malkata rusalka

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3
« Отговор #4 -: 21.08.2008, 20:52:40 »

Ами какво да ти кажа относно времето-няма ,защото нашия държавен изпит беше 3 дни след последния ни.Така че ако искаш да го вземеш на редовна дата, трябва да се готвиш от рано. А за въпроса- зададен беше само Каравелов или по-точно както е в конспекта, но точен проблем или само определена тема от творечеството на автора няма . Ох, ами на мен ми се струва трудно , но това все пак е българска филология, т.е. вземат ти силите докрай. И това е. Желая на всички успех :y:
Активен

bbb

• Гост
« Отговор #5 -: 22.08.2008, 16:22:22 »

Искам да ви попитам нещо за държавния изпит.Нали има възможност за избор м/у бълг.език и литература....или и по двете се държи изпит?
Активен

suzy

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8
« Отговор #6 -: 22.08.2008, 19:24:01 »

Разбира се,че има възможност да избираш.Предварително заявяваш на какво искаш да се явиш- бълг.ез. или литература. :-)
Активен