Автор Тема: За качеството на образованието  (Прочетена 5089 пъти)

Неактивен valter

  • Публикации: 24
Re: За качеството на образованието
« Отговор #20 -: 31.03.2009, 22:27:52 »
Защо ли имам усещането, че твърде често във форума се включват хора, които не са студенти- сещате се какви са? Качеството на образованието е супер лошо. Помислете само колко курса на Финансов мениджмънт минават без конспект и учебник, по който да се готвим. Голяма забава, че на последния Държавен изпит се е паднал въпрос на Попчев, който той почти не засегна на лекции. По този въпроса студентите нямат и литература, която да прочетат. Много ми е интересно как комисията за Държавен изпит оценява при условие, че за много от въпросите няма никаква информация какво се преподава и дали въобще се  е преподавало нещо- няма конспект, няма учебник, няма нищо. За доволните от обучението, нека погледнат един американски учебник по Финансов мениджмънт- стандартен- 1000 стр. Материята вътре е повече от това, което ние сме "научили" за 2 години. Жалка работа. Ние не сме никакви магистри, дори на ниво бакалавър не сме. За мен това, което става с тези магистратури е за прокуратурата.

vaska_n

  • Гост
Re: За качеството на образованието
« Отговор #21 -: 03.04.2009, 15:21:18 »
Точно така е! Не знам колко ниски трябва да са ни критериите, за да сме доволни от това, което стои зад смехотворните ни дипломи?! Не сме гимназия, както беше писал някой по-горе, но има средни училища (преди няколко години са били малко повече от сега), които подготвят по-добре от милия ни университет. Мъка ми е да го кажа, но за мен ПУ, както и други висши бг училища, не са нищо повече от много изгоден бизнес на принципа "и вълкът - сит, и агнето - цяло" т.е. и джобовете на някои - пълни, и студентите - с дипломи - всичко без пот и труд. Но нали няма безплатен обяд, цената на тази "идилия" е знанието. Ма на кой му пука всъщност?

Неактивен eNsue

  • Публикации: 37
  • I'm so high -.^
Re: За качеството на образованието
« Отговор #22 -: 25.05.2009, 20:13:01 »
мда.. ПУ  :vomit:  :mooning:
Shot of Jack with an Ensure chaser and Go Play :.

Неактивен xstoyanx

  • Публикации: 8
Re: За качеството на образованието
« Отговор #23 -: 02.06.2009, 11:19:21 »
За тез хорица , които се оплакват,  че няма какво да научат- никой няма да седне да ти дава зор да четеш, ако в училище родителите ви са ви наказвали и не знам си аз какво още , тук не е така. Ако нямаш интерес и амбиция - не става :). Казвам го защото и аз като се записах исках само диплома, но сега мисля, че ще е смешно да си учил 4 години и да нямаш нищо в главата. Както виждаме всички ВСЕКИ завършва по някакъв начин този университет. Знам и , че всеки повече или по малко се е чувствал ощетен от някой преподавател, затова- учете, избухвайте, да покажем, че има и нормални хора !