argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Летен семинар на германския Колеж Теодор Хойс  (Прочетена 2157 пъти)

~Нели~

  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 27
  • физически факултет

Колежът Теодор Хойс към фондация Робърт Бош и сдружение МитОст подпомага гражданската инициативност у немскоговорящи младежи на възраст между 18 и 25 години от различни европейски държави. Годишно колежът подкрепя между 50 и 60 младежи от бившите Съветски републики, Източна Европа и Германия в реализирането на проектите им.

 

Начало на съпътстващото следването им обучение поставят летните семинари на Колежа, по време на които участниците получават време и пространство за дискусии, за творческа работа и обмисляне и подготвяне на собствени проектни идеи. Освен умения за работа в международен екип участниците получават и знания как се подготвят и пишат проекти. С тези проектни идеи след семинарите имат възможност да кандидатстват на следващото ниво в Колежа, където най-добрите идеи биват избрани и подпомогнати при реализирането им не само финансово, но и със следващи семинари и обучения по конкретни теми свързани с осъществяването на проектите.

 

Тази година предложените семинари са на 5 различни теми, като за кандидатстването са необходими мотивационно писмо, кратко есе по зададената тема и една препоръка или от преподавател или от организация или дружество, в което младежът е бил активно ангажиран. Срокът за кандидатстване е до 28.02.2009. Повече информация за кандидатстването може да бъде намерена на нашата интернет страница www.theodor-heuss-kolleg.de.

 

В началото на Април ще се състои заседание на журито, което ще избере най-добрите от кандидатите. Те ще бъдат поканени да участват на летните семинари на Колежа Теодор Хойс, като разноските по участието се поемат изцяло от Колежа.

 
Активен
Ти виждаш нещата и питаш "защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не"?