argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Изтриване на потребител във форума  (Прочетена 1440 пъти)

OpenBSD

  • Гост

Много интересно ама от същата kristina получих съобщение относно сайта на ПУ беше, как го отварям пустия сайт ама как да отговоря? Щото анонимниците как пращат съобщения и аз как да им отговоря (тука 10 ???). Странна работа някаква.
Това изказване ме накара да пусна като дискусия идеята за премахване изтриването на потребител във форума. До някъде това ще доведе до голямо нарастване на БД и блокиране на потребителски имена, но като гледам то и сега има 724 потребителя от които 700 са само с по един постинг или изобщо нямат такъв.

Защо искам да се блокира изтриването на потребители? Защото когато се изтрие потребител, в БГ се изтрива записа му и се пази единствено в останалите таблици потребителското му име със ID на потребителя 0 т.е. гост. А форумът проверява първо дали статусът на потребителя е различен от 0 и тогава прави справка със регистрираните потребители. Така ще се избегне и възможността потребител да си играе с настройките и да изтрие акаунта си, а също така и да създава лични съобщения от нерегистриран потребител.

Останалото е като идея за разширяване на форума с цел да не се правят безмислени регистрации, да се разшири формата и да се изпраща линк за потвърждение на регистрацията на e-mail, което ще гарантира, че e-mail-ът който се въвежда е валиден и в случай, че някой си забрави паролата ще може да му се прати на мейла. А не един човек да си прави 100 регистрации, защото не помни паролата на предишните си акаунти.

Надвам се, че има поне дузина човека, които се интересуват от този форум като цяло, а не като място за лафче/чат и ще споделят и техните иде и мнения. Ще се радвам всички активни да се включат в дискусията, за няма после недоволни от решението, защото мълчанието е безгласна форма на сългласие.
Активен