Уеб и мобилните истории са толкова горещи, че всеки, който може да събере 2 и 2, може да си намери и сам материали. Преди известно време имах проект за Windows Phone 7 и срещу половин час ровене в братските руски тракери, си намерих чудесни книги. Не прочетох нито една, разбира се, но това е защото обичам да ми е гадно и се запознах с фреймуърка от exception-ите.
Знам, че никой няма да погледне сериозно на това, но лично аз бих намерил смисъл в избираема дисциплина, която се занимава с програмиране на малко по-ниско ниво, като например за Atmel AVR микроконтролери. Не съм убеден до каква степен занимават бъдещите инженери по електроника с програмиране, но работата с микроконтролери е 95% с мишка и 5% с поялник. Освен това е страшно интересно, образователно и какво ли още не, да си припомниш, че има и свят без интерфейси, наследяване и събития.
А от чисто практична гледна точка - такива специалисти просто липсват. Наистина. Част от тях ги чакаме да умрат всеки момент, а другата част в общия случай не е достатъчно компетентна.
Преди три месеца поправях един RFID четец, понеже на шефа не му се даваха пари за сервиз, а аз имах нужда от отпуска
Та, от там съм насъбрал едни плашещи впечатления...