Единственото глупаво нещо е ако човек не задава въпроси, защото тогава си остава глупав. Затова не се притеснявай - въпросът ти си е съвсем на място!
Ако повече преподаватели пишеха в този форум, щеше да е по-добре, защото засега само Светослав Енков може да ти даде отговор от преподавателска гледна точка. Мисля, че за текущата академична година (2010/2011) е вече малко късно, тъй като скоро почва следващата академична година (2011/2012).
Не ми е известно да има някакъв списък от който си избираш, по-скоро се "споразумяваш" с даден преподавател на каква тема да ти е дипломната работа. Може преподавателят да има някаква тема, която да ти даде, а може и ти да имаш някаква идея, която да предложиш. Накратко - трябва да питаш някой от преподавателите (с който си в добри отношения) дали иска да ти бъде ръководител на дипломна работа, дали може да ти помогне с насоки в дипломната работа и т.н.
Аз самият мога да бъда технически ръководител на една конкретна
дипломна работа, свързана с Linux дистрибуциите, със съдействието на Светослав Енков като дипломен ръководител. Предложението все още е валидно, така че ако проявяваш интерес - пиши ми!