argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Филология, лингвистика или лигвистика с ИТ?  (Прочетена 10865 пъти)

beni_1991

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 144

Аз ще кандидатствам английска филология в Софийския, но ще кандидатствам и в ПУ, защото гледам, че тук има по-голямо разнообразие що се касае до английския. Чудя се какво да пиша като първо желание - Приложна лингвистика или Лингвистика с ИТ?

Впрочем, ще може ли някой да ми обясни разликата между Приложната лингвистика и Лингвистиката с ИТ?

Ако завършиш Приложна лингвистика можеш да работиш като преподавател, а при Лингвистика с ИТ-не :)
Активен

Blitzkrieg

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 21
  • Лингвистика с ИТ (английски с немски)

Аз ще кандидатствам английска филология в Софийския, но ще кандидатствам и в ПУ, защото гледам, че тук има по-голямо разнообразие що се касае до английския. Чудя се какво да пиша като първо желание - Приложна лингвистика или Лингвистика с ИТ?

Впрочем, ще може ли някой да ми обясни разликата между Приложната лингвистика и Лингвистиката с ИТ?

Ако завършиш Приложна лингвистика можеш да работиш като преподавател, а при Лингвистика с ИТ-не :)

Което ме устройва перфектно, тъй като нямам никакво намерение да ставам даскал! Иначе, аз си говорих с учителката ми по английски, и тя каза, че и с лингвистика мога да бъда преподавател, но трябвало да се изкара нещо допълнително (курс или нещо от сорта). Но пак казвам - не уча, за да ставам даскал.
Активен

poch

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2

ЗДРАВЕЙТЕ!Искам да попитам каква магистратура мота да запиша,ако завърша лингвистика с ИТ.Разглеждах специалностите и точно за тази не пишеше с какво може да се продължи!Моля,ако някой знае нека да обясни -да не би да не се продължава за магистър!

Активен

BieneMaja

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 37

ЗДРАВЕЙТЕ!Искам да попитам каква магистратура мота да запиша,ако завърша лингвистика с ИТ.Разглеждах специалностите и точно за тази не пишеше с какво може да се продължи!Моля,ако някой знае нека да обясни -да не би да не се продължава за магистър!
Продължава се за магистър - каквото ти е на сърце :-)
Активен

Blitzkrieg

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 21
  • Лингвистика с ИТ (английски с немски)

Е па аз до колкото четох в сайта, самата специалност си няма магистратура - не е като някой специалности, дето можеш да ги учиш до бакалавър и после ако искаш й изкараш и магистратура. Има други работи, които можеш да караш като магистратура, но не и Лингвистика с ИТ (между другото, има доста интересни магистратури, които можеш да изкараш след Лингвистика с ИТ). То май същата работа е и с филологиите.
Активен