Здравейте !
Тази година ще кандидатствам Социална антропология само с матура бих искала да попитам някои настояши колеги от тази специалност какво е мнението им за специалността като цяло благодаря предварително
Здравей, казвам се Свобода и в момента пиша своята магистърска теза - дипломирам специалност Етнология към ФИФ. Бакалавърската ми степен също е етнолог специалист по култура, вероизповедание и работа с етноси. Не съм съгласна с изказаното от gundoan мнение, а и не разбирам как човек, от една специалност, може да си позволи да анализира друга, от която вероятно е посещавал няколко дисциплини, част от учебния план.
Аз съм изключително доволна от тази бакалавърска програма и уверявам те, тя е всичко друго, но не и теоретична. Преподавателския екип дава пълна свобода на мнение и изразяване по проблемите, терените ти на изследване (тоест практическата част) могат да бъдат всякакви и на всякъде.
Благодарение на тези хора и знанията, които получих от това обучение живях 5 месеца в Словения по програма Еразъм, работя като специалист етнолог в Българска Академия на Науките и заедно с още 3 колеги основахме Асоциация за Култура, Етнология и Антропология "Медиатор" през февруари тази година. Вече имаме спечелен проект по Програма "Пловдив за младите" към община Пловдив. Казвам това, за да прецениш сама шансовете си за реализация
)))
уважавам правото на мнение на всеки човек, но нека то да бъде безпристрастно, ако не друго
Тип "записвай социология" е леко пропаганда. Нека все пак се уважаваме и изразяваме някаква колегиалност помежду си
gundoan . Оплюването на една специалност, за сметка на друга, когато и двете са част от един факултет и ръководени от един и същи декан, не говори за проявяване на така
Поздрави