Zdraveite pisateli i priateli na ekologiata. Moje bi po-pravilno e da kaja: kolegi!
Za syjelenie edva sega otkrivam foruma, a uj prekarvam dosta vreme on-line i osobeno roveiki iz nauchni saitove. No kakto e kazal naroda po-dobre kysno...
Napravih edin cialosten obzor na izpisanoto do tuk. Niakoi neshta me nakaraha da se izpozamislia /to tova mi e osnovnata rabota v nastoiashtia moment/, drugi me izstreliaha kym prouchvane na kosmicheski izsledvania, treti prichiniha biasno prepuskane iz kino-programite. Malko ste napusnali topika na tozi forum-ot shto e ekologia i ima li pochva U NAS, kym analiz na alternativite jivot na Mars ili na Venera... No pyk ucheniat zatova e uchen, za da ima shirok pogled vyrhu vsiakakvi aspekti na naukata, ne da sloji naochnicite i da se zabuchi v negovata si oblast. Dyrja da kaja, che s tova ne fiksiram vsichki lica, obediniavashti se pod gorespomenatia obsht znamenatel. Tuk neednokratno se spriaga edin velik uchebnik... Imah chestta i az da go procheta. Moi prepodavatel kazvashe, che ucheneto triabva da byde po-malko v tejest i poveche udovolstvie. Ako celta na onzi uchebnik be da prevyrne monotonnoto chetene v nepodpraveno zabavlenie, to avtoryt si e svyrshil rabotata na 100%.
Diplomirah se i eto me sega pred boleznenia vypros: a sega nakyde. Ako utre triabva da kandidatstvam nanovo, za nishto na sveta ne bih promenila izbora si. Slava Bogu, v tozi universitet i po-specialno v nashia fakultet ima dostatychno ambiciozni hora, koito deistvitelno se staraiat da dadat maksimuma ot sebe si. Da pokajat, che specialnostta ne e prosto zauchavane na obemni knigi. /To tova vseki moje da go napravi pri dobro jelanie i bez izlishni razhodi/. Kakvo im e kovstvalo samo te si zaiat. A kolko ot usiliata im ne sa otishli na viatyra e vypros na veroiatnost ot tipa stadoto i myrshata.
Prodyljavam da viarvam, che za nas ima i shte ima miasto. Che i az shte otkria svoeto i shte rabotia "po specialnostta". Ili oshte po-dobre da izkacha oshte niakoe sypalo v nauchnoto si razvitie. Dano...