Привет дискутиращи,
много се радвам, че Весо поставя тази тема по която от доста време имам мнение, но все не се пристрашавах да пиша. До тук няма конкретен въпрос по темата, което предразполага към дълга полемика, тъй че аз си поставям въпроса за смисълът от тях, с други думи трябва ли да ги има въобще при текущата ситуация. Филиал Смолян:
Оборудването не е на ниво и няма НИКАКВА техника за провеждане на занятия по ИМ. Студентите идват тук за упражнения, често пъти не взимат пълния брой часове за дисциплината по причини независещи уж от никой. Абсурдно е да се прави паралел в качеството на обучение тук с БХ и там! Да, аз бих могъл да си направя огромния труд да проведа добър семинар там, носейки мултимедиен и обикновен проектор там, както и да отделя време за инсталиране на необходимия software, НО не давам гаранция колко и докога ще бъда така всеотдаен, а колко от преподавателите там са готови на жертви, а има ли нужда някой да се жертва...
Лично аз като отида там, бързам максимално да сбия часовете си и да си тръгна по-скоро оттам, причините са много, а изкушението да напуснеш по-рано - голямо... трябва ли да се подлагаме на изкушение, като може да се примахне причината за него?
За академична среда и дума не може да става, та те общуват с преподавателя само на занятия (тези които благоволят да се появят разбира се), вечерта купон и викове (при което не успяваш да се наспиш добре) и на следвящия ден пак някъкви занятия...
Картинката със занятията по Комп. Химия е подобна, а за интернет и дума да не става - това е апокрифно нещо, и само богопомазаните го ползват... Явно е, че занятията изискващи интернет се провеждат тук.
... за останалите дисциплини вие ще пишете ако решите, а това е картинката по ИМ и КХ в Смолян през моя поглед.
Може би нарушенията извършени от доц. Ат. Димитров са безпорен факт, но аз не бих търсил вината в него, а в соц. системата наречена ФИЛИАЛ, която предразполага към нарушения! За филосовската тема Изкушение - Нарушение - отделен топик.
Допълнително Филиалите са структури от близкото минало, в което имаше бум на желаещи за 'образование', следвани от девиза "Учи мама да не работиш" ;) Сега обаче не е така. При все че си събираме студентите под дърво и камък тук в ПУ, не е ли глупаво да раздуваме приема, чрез подобни неефективни форми като филиалите, предразполагащи дори към корупция... А?